Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • MMR ockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani Dr.,chcela by som sa opytat s akym odstupom je vhodne dieta ockovat ak bolo liecene Antibitikami -Zinat . Syn bude mat 24.10 ukonceny 17 mesiac a mame absolvovat ockovanie MMR. Lieceny ANTB bol na zaklade vysetrenia krvy vysledok S-CRP mal 34,21 mg/l inak nemal ani kasel ani nadchu len vysoku teplotu ktora mu nesla zrazit a aj po podani cipku len ztazka klesala . Nasadili mu spomenute ANTB a teplota po par dnoch ustala . Zinat douzival a po dvoch dnoch sa horucka vratila vysetrenie CRP v norme Opatovne vysetreny a zistena angina folicularis dalsia liecba nebola stanovena . Bola mu na ORL prevedena definfekcia na zaklade coho teplota ustala a uz sa neopakovala . Moja otazka je kedy by bolo vhodne absolvovat najskor ockovanie .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dieťa je očkované po vyšetrení lekárom a kontraindikáciou je len práve prebiehajúce ochorenie s vysokými teplotami. Ak je dieťatko už zdravé, je ošetrujúci lekár tým, ktorý rozhodne, kedy má byť očkované MMR vakcínou. Naozaj sa nedá napísať presný odstup od doužívania liekov.