Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • povinne ockovanie v 15-tich mesiacoch moze byt aj neskor?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka, moj syncek mal mat ockovanie ktore sa vykonava v 15-tich mesiacoch. Bol vsak chory a kedze bral ATB museli sme ockovanie odlozit o 6 tyzdnov. Ked sme mali naplanovane ockovanie, dostal teplotku, sopliky a kasel a odvtedy sa nam to stale takto vlecie. Citala som niekde ze toto ockovanie musi byt urobene do maximalne 18.mesiaca, ale je to brane do zacinajuceho alebo ukonceneho mesiaca? Moj syncek ma teraz prave 17.mesiacov, je to v poriadku ak este nebol zaockovani ale sa nic nedeje ked to bude aj neskor?
    a da sa ockovat aj ked stale tecie obcasny soplik a z toho zakasle?
    dakujem pekne za vasu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Kontraidnikáciu, nemožnosťou, zaočkovať je len vysoká teplota a začínajúce akútne horúčnaté ochorenie. Takže soplík v žiadnom prípade nie. O tom, či je v danej chvíli možné očkovať však v každom prípade rozhoduje lekár, ktorý dieťa vyšetrí a očkuje.
    Očkovať sa má v odbodbí od 15teho do 18teho mesiaca, ak to však kvôli zdravotnému stavu nie je možné, očkuje sa čo najskôr ako to možné je.