Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • časté dojčenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 6 týždňovú dcerku ktoru plne dojčim.ešte v pôrodnici sme dokrmovali lebo sa mi nechcelo spustiť mlieko,dcerku som si prikladala aj každu hodinu a na 4 deň sa mliečko spustilo.Doma papala každe 2-3 hodiny niekedy prespala aj 4 hodiny večer keď sme išli spať okolo 19tej dokázala na prsníku byť aj hodinu,keď som jej ho zobrala tak začala plakať.Keď však zaspala tak cez noc sa zobudí 2 krát najviac 3 krát a po nadojčení a odgrgnutí znova pekne zaspí.posledný týždeň je dcerka nepokojná a pýta si prsník aj každu hodinu.Cez deň neprespí ani 30 minut.Večer je zase hodinu na prsniku potom zaspí a v noci je kludná ale neviem prečo cez deň si pýta stale papať ,mám jej ponukať prsník každu hodinu keď si to žiada? A keď si po nadojčení a odgrgnutý vypíta zase papať mám jej dať z toho isteho prsníka alebo z druheho?Nerada by som prišla o mliečko.Porodná váha bola 3570g ako 3 týždnová 4000g a 6 týždňová 4500g. ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, nemusite mat strach, Vasa dcerka je uplne vporiadku. Pokojne jej prsnik ponukajte aj kazdu hodinu. Prsniky odporucam striedat, aby bola stimulacia rovnaka na oboch. Ak vsak dcerka druhy prsnik odmietne, netrapte sa tym a pokojne ponuknite opat prvy prsnik. Jednoducho nerieste ani cas ani to kolko krat pila z ktoreho prsnika. Snazte sa len vyhoviet dcerke podla jej chuti. Podla vahy krasne pribera a preto sa nemusite vobec obavat. O mliecko urcite nepridete, hlavne sa musite upokojit a neriesit pocet kojeni, ci cas, ktory dcerka prespi. Jednoducho v noci to dobehne. nNbojte sa, je to len prechodny stav, ono sa to opat upravi. Prajem Vam vela pohody a sily! S pozdravom Jana W.