Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • cviky na brusko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!
    Pisala som Vam naposledy otazku a opytali ste sa ma preco mi gynekologicka neodporucila cvicit. Asi som sa zle vyjadrila odporucila mi cvicit lahke cviky na brusko, urcite nie brusaky nakolko ma postrasila inkontinenciou mocu. Po porode som bola dole aj sita, ale zevraj je to standard u vacsiny porodov. Nikdy predtym som aktivne necvicila, mometalne mam aj mensiu hmotnost ako pred otehotnenim a viem, ze potrebujem cviky nielen na brusko(na to obzvlast) ale aj na ine partie tela. Mam aj sadu domacich damskych ciniek a zavazi s ktorymi som obcasne cvicila, biceps, triceps, ramena, brucho posledne roky vobec. Dakujem za rady a prajem prijemny den a vikend!:)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, Vasa pani gynekologicka teda mala namysli skor cvicky na posilnenie panvoveho dna. Na tejto stranke najdete popisanych par cvikov, ktore mozete pokojne cvicit. http://www.klimakterium.sk/start/data/cviky.pdf?language=1 Odporucam vsak, aby ste zacali cvicit s niekym, kto Vam cviky nazorne ukaze, aby ste ich cvicili spravne.
    Prajem Vam vela zdravia a pekny den! Jana W.