Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • potrebujem radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    manzel je po transplantacii oblicky ,par mesiacov bolo u nas doma vsetko v poriadku ,no vsetko sa to zvrtlo v kazdodenne hadky nemozem nic povedat vsetko je pre neho trapne ,a to uz vobec opytat stale len krici takto fungujeme den co den nadava mi ze mam paranormalne javy ja uz dalej takto nevladzem . Myslim ze je v tom ina zena po tajomky ked zajdem do druhej izby uteka k telefonu no zapiera co mam robit ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Ala
    váš manžel je po náročnej operácii - a fáza, kedy sa s novou obličkou učí žiť, kedy mu "dochádza" ako sa tesne pohyboval na hrane života smrti..to sú zážitky, ktoré nie je jednoduché spracovať, vyrovnať sa s nimi a opäť začať fungovať. Vaše hádky môžu byť vyvrcholením potláčaných emócií - strachu, obáv, hnevu, frustrácie - predpokladám že pre vás oboch to nie je jednoduché obdobie života. Ak sa dá, skúste sa obrniť trpezlivosťou, hľadajte spolu témy ktoré nie sú "rádioaktívne", kde sa budete vedieť stretnúť, nezraniť sa navzájom, postupne, ako sa bude dať, hovorte o tom ako sa cítite, čo sa s vami deje keď sa hádate, keď sa vzďaľujete, overujte si či stále zostáva medzi vami dôvera a viera, že postupne bude lepšie. Držím vám obom päste.

Podobné otázky

  • bolesť

    , Autor: peetttkkkakkak

    dobrý deň, potrebujem radu.. bolí ma tam dole na dotyk,hlavne teda pri v. otvore,pysky a okolie… žiadne iné zmeny nevidím teda jedine tú bolesť na dotyk a menšie sčervenanie. stalo sa mi to už pred cca 3 mesiacmi, používala som canesten gél na kvasinkovú infekciu a po čase to zmizlo, ale neviem či to je vhodné použiť znovu. Môže ísť o nejaké podráždenie napr. z kozmetických prípravkov alebo oblečením? ako sa mám toho zbaviť..ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o infekciu, ako aj o alergickú reakciu, či kožnú reakciu na kozmetiku, či prací prostriedok. Skúsiť si môžete zvonka aplikovať Canesten krém. Do pošvy si aplikujte vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním, po dobu aspoň 7 až 10 dní. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Súrne potrebujem radu

    , Autor: Lucia123456

    Dobrý deň pán doktor svojho gynekológa má v Trnave a ja by vám od neho dosť ďaleko.Dlho mi trvalo kým som si našla lekára až tento mesiac februárovú a bohužiaľ má zoberie až v marci tak idem s veľkou prosbou na vás ak by ste mi vedeli poradiť.od minulého roka 23.6.2022 nemám vôbec menštruáciu júni som mala strašne silný výtok píla som čaj alchemilku ešte predtým ako mi stopla menštruácia.mavam návali tepla a mávala som aj búšenie srdca a zavrate bola som kvôli tomu aj v nemocnici a chodila po pohotovostiach nemám naliate prsia ani bolestivé citlivé a ani tmavé pohode sa zohnem obujem všetko ale po vianociach som sa začala cítiť plná od pupka dole a také slabé pohyby alebo čo to je aj tie cítim podbruchom pri pupok a sem tam v bokoch hlavne keď ležím keď sedím alebo chodím tak nie keď natiahne si nohy tak pod bruchom na ľavej strane pri stehne cítim takú ako keby bodavu bolesť pohyby alebo čo to je cítim od pupka smerom dole niekedy sa mi stane že musím na malú a nič stoho Výtoky mávam menej práveže skoro vôbec a pri sexe to niekedy bolí.a dole akoby som to tam mala v pošve pri vchode na ľavej strane opuchnuté taká divná hrca prosím vás poraďte mi čo to môže byť.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali minulého roku v lete nechránený pohlavný styk, nedá sa vylúčiť aj tehotenstvo. Príčin meškania menštruácie môže byť naozaj veľa. Bez vyšetrenia sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak však cítite pohyby v podbrušku, môže sa jednať o pohyby plodu. Pre potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva si môžete realizovať tehotenský test. Každopádne je potrebné gynekologické vyšetrenie.

  • Pluzgierik (?) na klitorise

    , Autor: kacusik69

    Dobry vecer, mam trosku pre mna dost intimnu otazku ale zacinam mat strach a k mojmu gynekologovi sa tak skoro nedostanem :-( Ide o to ze som si na klitorise spozorovala malicky pluzgierik alebo cosi take, vyzera to trosku ako afta v ustach ked je (taky biely fliacik, malicky) ktory strasne svrbi... natieram si to Canestenom, na vytok, resp. proti vytoku (ktory ma bezne trapieva) si preventivne davam Multigyn Actigel. Chcem sa spytat co moze byt ten fliacik/pluzgierik? Mam staleho partnera, posledny styk bol pred mesiacom (nebyvame spolu casto kvoli praci) a tieto problemy pozorujem asi dva tyzdne... to miesto ma svrbelo sice uz predtym, zacalo to cca koncom februara po styku s priatelom, okrem ineho aj oralnom, myslela som ze to mam len podrazdene kedze priatel bol cerstvo oholeny a dost to "pichalo" :-) (naozaj mi to je trapne ale potrebujem radu, co s tym) potom to preslo a zacalo ako som pisala, asi pred dvoma tyzdnami opat... Co by mi na to pomohlo? A hlavne co to moze byt? :-( proti HPV som ockovana, priatel v tom case nemal herpes ani nic podobne... Dakujem velmi pekne za radu!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    opis by sedel na HPV infekciu a genitálny herpes, ktorý sa môže prejaviť aj keď ste očkovaná. Môže ísť o rekurentnú infekciu. Bolo by ideálne vyhľadať lekára skôr.