Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mierne zvýšené CRP

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Chcem sa opýtať, či mierne zvýšené CRP-12 môže súvisieť s ešte nezahojenou chráničkou po očkovaní. Chránička má 10 mm, je bordová a taká vypuklá akoby naplnená hnisom.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    CPR 12 je negatívne, s chráničkou po očkovaní to s najväčšou pravdepodobnosťou nesúvisí.

Podobné otázky

  • 19+0tt a zvýšené CRP

    , Autor: Lienka_09

    Dobrý deň, dnes mi prišiel výsledok z reprodukčnej imunológie z NR kde mi v 19+0 zistili zvýšené CRP= 7,28. Prosím vás mám sa obávať a riešiť to? Je to vysoká hodnota alebo je to v tehotenstve bežné. Nič mi inak nie je, dokonca aj keď som bývala chorá nikdy som nemala crp zvýšené. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hodnotu CRP máte minimálne zvýšenú, čo môže byť v niektorých prípadoch. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Je možné, že ste mali nejakú bezpríznakovú virózu, prípadne, ak sa liečite na niektoré ochorenia, či užívate nejaké lieky, či preparáty, hlavne na imunitný systém, môže aj to mať vplyv na mierne zvýšené CRP. Tak isto, ak máte v tele nejakú náhradu, napríklad kĺbu, môže aj to spôsobovať mierne zvýšené CRP. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať ošetrujúcich lekárov.