Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • manželské problémy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Už viackrát som rozmýšala nad tým, že Vám napíšem, ale nikdy som nemala čas ani odvahu. Ale cítim, že ma môj problém ničí a strašne ma to trápi a bolí. Bola som na materskej, ale teraz som už nastúpila do roboty a to ma drží. Mám svoju robotu rada a prídem na iné myšlienky, ako keď som bola stále doma s deťmi.A aký to mám problém? Môj problém sa týka môjho manžela. Robí v zahraničí a raz za mesiac na pár dní príde domov. Máme dve malé deti a veľmi málo času na seba, a aj keď máme trochu času večer tak sa nerozprávame. Manžel väčšinou ide späť, alebo je pri počítači a hrá sa. Ja si zvyknem lahnúť pred telku. My bývame pri našich a to je tiež problém. Aj keď mne to vyhovuje, lebo nie som sama keď manžel je preč a naši mi veľmi pomáhajú s deťmi neviem ako by som to sama zvládala. /1 ročné dievčatko a 4 ročný chlapček/. Manželovi sa to veľmi nepáči aj keď si myslím, že si už trochu zvykol. Nemáme aj tak na vlastný byt a nerada by som bola sama. Ako otec je veľmi dobrý, vie sa o ne postarať, pomáha mi, on ich doslova zbožňuje a niekedy mi pripadá že ich rozmaznáva. Ale ako partner je mizerný. Nepobozká ma, neobíjme ma, málo sa spolu rozprávame. Aj intímny život je dosť nanič. Pripadá mi ako keby o mňa nestál,ako keby o mňa vôbec nemal záujem. Spíme oddelene ja spím s malou on s mallým. Občas ja prídem za ním, keď sa hrá na počítači, ale jeho viac baví počítač ako ja. On mi vyčíta že ani nenavarím, že som darebák, že som nervózna. U nás väčšinou varí mama ja jej pomáham, alebo som s deťmi.Snažím sa, áno možno nie som ideálna ale nie skom rozhodne darebák. Viem že mi mama veľmi pomáha, ale nemám vyložené nohy vždy som s deťmi a hrám sa, strážim ich. Je to dosť únavné. Vyčíta mi že len na deti kričím, že chcem mu organizovať život, keď mu poviem aby išiel pokým som ja v robote s malým na kúpalisko alebo niekde aby nebol stále doma.Už dlhšiu dobu si nerozumieme, niekedy mi to pripadá ako keby sme si nikdy nerozumeli a nemali radi. ani neviem či ho ešte ľúbim. Chýbajú mi objatia, bozky, pohladenie. Takto žiť už nevládzem a nechcem. čo mám robiť? Už viackrát som sa snažila s ním porozprávať, ale k ničomu to neviedlo akokeby ma nepočúval. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý deň,

    z akého titulu vám váš manžel povie, že ste darebák. to je také hrozné. akoby ste prelažali celý deň a nič nerobili. asi to tak nie je. prečo sa ho nespýtate, že prečo nenavarí on? kde je napísané, že máte variť? teraz, po materskej je aký rozdiel vo vašich príjmoch? a aký jeho prínos do domácnosti? ked je taký skvelý otec, akoto, že ho nenanapadlo ísť s malým sám na kúpalisko? ako viete že je skvelý otec, ked je s deťmi len pár dní v mesiaci? to sa k výkonu vypne každý, by som povedala, že hocikto. dobrý otec je aj ten, kto si váži mamu svojich detí a dáva to aj pred deťmi patrične najavo.

    nebojte sa cítiť, čo cítite. čo presne voči manželovi cítite? dlh? nedostatok? pýtajte si to od neho viac priamo. neskúšajte sa s ním rozprávať, ked sa nedá. môžete aj napísať list. priamo a tak ako to cítite a čo by ste chceli v budúcnosti a ako potrebujet zmeniť svoj terajší život a nech sa k tomu vyjadrí. ak chce niečo iné, nech tiež povie. neofukujte ho. čo je váš nadriadený? čo naozaj vie všetko lepšie ako vy? cche ísť bývať inde, čo preto spravil?

    podľa mňa to je úplne ťažké a nepríjemné medzi vami, on je čudný, bez záujmu o vzťah. skúste zistiť, čo ho nabudzuje a tak s ním skúste nadviazať konmtakt. ak sa nezadarí, vezmite to ako fakt. dokedy chcete ešte skúšať? ako dlho toto môžete vydržať? ako vydatá žena máte nárok na intímny život a ked ho nemáte, máte právo sa pýtať partnera, že čo je vo veci. a ked neodppovie, máte nárok konať vo svoj prospech. kde je vôľa, tam je cesta. ked nie je, je to sakra ťažké...

    prajem veľa zdaru