Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ako dalej?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,obraciam sa na Vas,pretoze som uz zufala.Neviem ako dalej.Mam 2 synov.Ten starsi ma 5 rokov a zial je to autisticky chlapcek.Ten druhy ma 2 roky a je v obdobi vzdoru.Hadze sa o zem,vrieska.Tomu starsiemu ten krik nerobi dobre,preto sa dostava do afektov a vrieska aj on.A ja neviem koho mam ratovat skor.Musim davat pozor na mladsieho,aby si neublizil a a aj upokojovat starsieho.Manzel pracuje,takze som snimi vecsinou sama.Ked idem s nimi vonku,jeden chce ist inam ako druhy a zase vzdor a afekty.Mam pocit,ze kazdy den je len jeden krik.Uz sa na nic ntesim,podlieham depresiam,neviem to zvladnut.Obcas si vyjdem von s kamaratkami len tak pokecat,ale ked sa mam vratit domov mam stiahnuty zaludok,ze co zase ma tam caka.Casro sa mi kruti hlava,je mi zle od zaludka a vraciam.Tieto stresove situacie nerobia dobre ani nasmu manzelstvu,pretoze som podrazdena a hned viem na manzela vybehnut.On to chape,ale neviem dokedy.Co mam robit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý deň,

    potrebujete si viac siahnuť na vaše osobné zdroje. trošku viac sa cítiť tam, kde sa máte dobre a trochu viac prijať, že krik je ok. fakt je že je to veľmi vyčerpávajúce, to čo žijete. takže pestovať si zdroje energie a radosti je dôležitejšie ako nemať krik alebo dobrý program alebos a niekam včas dostať.

    vnímajte svoju podráždenosť a možno vás bude menej zaskakovať a bude môcť viac regulovať vašu interakciu.

    prajem veľa zdaru