Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,257 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • problem s dojcenim

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    zijem v Usa, preto hladam nejaku online poradnu. Mam mesacneho chlapceka, ktoreho kojim. Mliecka mam dost, co som stastna, Maly sa mi zacal uz od druheho tyzdna odtrhavat od prs s placom ....docitali sme sa na intrenete, ze musim mu dat postupne vypit uplne jedno prso a tak druhe. Presne tak som to aj zacala robit...dam mu 3 az 4 krat pit z jedneho, aby sa dostal aj ku zadnemu mliecku a to druhe prso necham az kym nevypije prve....ale tu nastava problem. Ked uz vypije prve, druhe je tak naplnene mlieckom, ze ho zacne pit a sa mi dusi, lebo uz mu az strieka do pusinky a zase sa preto s placom odtrhava od prs....prosim poradte mi co robim zle, ako mam zmenit techniku aby maly bol naspat spokojny. Dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, rada z internetu, ktoru ste si precitali je uplne nezmyselna a nepravdiva. Avsak to uz ste si zrejme uvedomili aj sama. Odporucam Vam vratit sa opat k spokojnemu kojeniu ako na zaciatku, kedy bol Vas syncek celkom spokojny. nemyslite na ziadne zadne a predne mliecko. Jednoducho nechajte synceka pit tak dlho a tak casto ako chce. Prsniky striedajte podla toho ako sa Vam javia. Pokial je jeden prsnik plnsi a zacina Vam tvrdnut je lepsie ponuknut ho syncekovi ako prvy. Ak sa Vam stane, ze by bol velmi tvrdy, treba ho najprv trochu odstriekat, aby sa Vas syncek nezacalzahlcovat a zadusat, ked mu bude mliecko silno striekat do pusinky. pokial by jeden prsnik synceka nedokazal zasytit a zacne ho pustat a nebude to preto, ze by mu rychlo z neho tieklo, pokojne mu ponuknite pocas jedneho kojenia aj druhy prsnik. Jednoducho sa riadte podla potreby. Niekedy bude stacit na jedno kojenie len jeden prsnik, niekedy budete musiet vystriedat oba prsniky.Prajem Vam opat spokojne chvile s Vasim syncekom. S pozdravom Jana W.