Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • pomoc s hnevom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!Chcela by som sa spytat,ci skor poradit.Mam 16 mesacneho synceka,velmi ho lubim,ale samozrejme obcas som aj ja nervozna aj s manzelom mame problemy.Nas syn sa hneva hlavne pri obliekani,vzdy sa so mnou pasuje,mynule ma dokonca pokusal a ja sa musim,len s tazkostou ovladat ..Aj dnes mal bezdovodne hnev ked som ho po kupani vybrala s vane,chcel sa este hrat...zacal neznesitelne revat,kricat a zatinal pri tom pasticky...aj v noci sa niekedy budi s hnevom..Viete mi poradit.Dakujem!Miska

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Miška
    váš synček prechádza obdobím, ktoré je prirodzenou a legitimnou súčasťou vývoja dieťaťa - oddeľuje sa od matky,ktorá bola pre neho dlho nepostrádateľnou, začína si uvedomovať samého seba, svoju vôľu - a testuje si ju. Tiež do toho prichádzajú rôzne emócie, ktoré sa ešte len potrebuje naučiť zvládať - nie potláčať, dusiť v sebe, ale prijať svoj hnev, svoj smútok i radosť.
    Vy s manželom ste pre neho veľkými vzormi, podľa ktorých môže modelovať svoje spôsoby zvládania, od ktorých sa učí ako s emóciami ktoré ho "valcujú" narábať.
    Preto je dôležité obrniť sa trpezlivosťou, netrestať ho za to že sa prejavuje - on robí čo vie - a keď emócie trošku odoznejú ponúkať mu možnosti ako inak môže o niečo požiadať, dosiahnuť čo chce.
    Želám vám ešte veľa krásnych objavov a chvíľ spolu.