Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otočený deň s nocou?

    , Autor: punta

    Dobrý deň, mám dvojmesačnú dcéru, ktorá mi už asi mesiac skoro každú noc preplače. Cez deň je kľudná a väčšiu čas dňa prespinká. No v noci začne okolo 23.00 až do rána plakať, pučí sa, myslela som, že je to kolika, tak jej dávam kvapky a odvtedy pekne poprdkáva no aj tak v noci plače. Myslíte, že má otočenú noc s dňom? Skúšala som ju cez deň aj viackrát budiť, ale nepomohlo to, má dosť tuhý spánok, kojím ju asi tak každé 3 hodiny, dávam si pozor na jedlo kvôli kolike, tak neviem, je tažké nespať skoro každú noc. Dakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, Vasa dcerka ma zjavne v case okolo pol noci nejaky problem, ktory jej nedovoli spat. Pokial by to bol len prevrateny den s nocou, neplakala by, len by nespinkala a vyzadovala by si viac Vasej pozornosti.Kedze vsak pisete, ze preplace noc, zjavne musi ist o nieco ine. Neodporucam Vam ju cez den budit. Nechajte ju,nech si sama zvoli kedy chce papat. Ako ste sama postrehla, ma problem s bruskom, a preto ste je zrejme po konzultacii s pediatrickou, zacali davat kvapky a stav sa zlepsil, ale neodstranil uplne. Odporucam, aby ste sa pokusili s Vasou pani pediatrickou pouvazovat nad moznymi zaludocnymi, ci crevnymi problemami a prebrali ste aj mozne alergie, popripade precitlivelost na niektore jedla. Skuste sledovat, ci sa napriklad stav nezlepsi,ked uplne vynechate zo stravy mlieko, jogurty a vsetky jedla, ktore obsahuju mliecny cukor-laktozu.
    Dalsii krok, ktory odporucam, nechajte si dcerku v noci pri sebe v posteli. Mozno jej Vasa neustala a bezprostredna blizkost pomoze.
    Skuste si spomenut, co sa zmenilo vo Vasom zivote, stravovani, zdravi v case, ked sa tento problem zacal objavovat. Mozno pridete na hlavny dovod problemu.Drzim Vam palce. S pozdravom Jana W.