Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,278 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kiahne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, s manželom sme nemali kiahne v detstve ja som sa chcela dat zaočkovať ale nestihla som...moj syn (5ročný) ich dostal o dva týždne ich dostal druhý syn (2,5r),obidvaja mali tak cca 20 vyražok a teploty nemali vôbec.Ja, manžel a naša ročná dcera sme ich nedostali.Tak teraz neviem či sa mi oplatí očkovať ked pri takom priamom kontakte som ich nedostala.A čím to môže byť bol to slabí virus alebo my máme nejakú dobrú imunitu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Toto sú záhady medicíny. Nebudem sa rozpisovať o podrobnostiach. Sú dve možnosti, buˇˇd ste prekonali v detstve ochorenie a ani o tom neviete / je to možné/ alebo ste ochorenie naozaj nemali a váš imunitný systém zatiaľ na infekciu neragoval / ako ani organizmus vašej malej dcérky/.Malá kiahne péravdepodobne dostane pri ďalšom kontakte s ochorením a vy dospelí si môžete nechať vyšetriť protilátky proti tomuto ochoreniu a budete vedieť, či ste voči nemu imúnni.

Podobné otázky

  • Dithiaden a HAK Vreya

    , Autor: Bnzs

    Dobrý deň! Mám ovčie kiahne a lekár mi predpísal tabletku Dithiaden a hypermangán. Chcela by som sa spýtať, že Dithiaden ovplyvňuje účinok HAK Vreya?
    Ďakujem