Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Suhlas s ockovanim

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den
    Zaujima ma, ci je lekar povinny dat mi podpisat suhlas s povinnym ockovanim? Ci ma ma, bez vyzvania oboznamit s vyznamom ockovania a moznymi neziaducimy ucinkami uvedenymi v pribalovom letaku? Preco ma lekar len jeden pribalovy letak (ved napr. kazdy liek ma svoj v kazdej krabicke, tak preco ho nema kazda vakcina), a ja ako rodic nemam moznost don nahliadnut? Ak nie som zo svojim lekarom spokojna, po akom case si mozem zobrat kartu a najst ineho? Dieta ma 4mesiace a lekar mi poveda,l ze mi kartu kludne da po polroku - je to v poriadku, alebo ju mozem zobrat uz teraz?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Neviem presne ako je to s tou kartou, bohužial legislatívou sa až tak veľmi nezaoberám. V zásade keby ste sa sťahovali, musíte si predsa kartu preniesť k inému lekárovi v mieste bydliska, ak teda chcete zmeniť lekára, neviem prečo sa rieši pol rok. Ale aj sama som sa s tým stretla. Ja sama som týmto nikdy neargumentovala.Pacient, ktorý ku mne nemá dôveru, je najlepšie ak ku mne prestane s dieťaťom chodiť.
    Vzhľadom na zníženie ceny niektorých vakcín sú tieto belené po desať vakcín j jednom balení a preto nie každá ambuplka má príbalový leták. Príbalový leták SPV si môžete nájsť a prečítať na internete. Pacientom nechávame podpísať súhlas s každým vyšetrením a ošetrením ako aj liečbou dieťaťa.