MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 4448

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Poradňa gynekológa je pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Odkaz na otázku

plodová voda

kika, 09.11.2014 (20:26)
Dobrý večer pani doktorka mam taku otazku som v 31 tt a lekar mi pvedal že mam hranične množstvo plodovej vody chcem sa opýtať co to vlastne znamena či mam pít menej ci pijem vela nerozumiem tomu a ake su rizika povedal mi že je to medzi hranicou a kontrolu mi urobí o dva týždne a este nám aj vysla tehotenska cukrovka dakujem za vašu odpoved a prajem pekný večer :)
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,

to koľko vody budete vy piť, nijakým spôsobom neovlyvní množstvo plod. vody plodu!!!!!!
lekár vám bude množstvo plod. vody kontrolovať
s pozdravom
Odkaz na otázku

pomoc

Jana, 09.11.2014 (19:30)
Dobrý deň chcela by som sa spýtať 3.11 mi skončila pravidelná menštruácia a 6.11 začala znovu najprv som si myslela že mám ovuláciu alebo niečo také no teraz je to už 3 deň a krvácam úplne normálne ako pri menštrácii nemám bolesti ani nič. Snažíme sa bábätko tak sa obávame čo to znamená ďakujem za každu odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň
dop.kontrolu u obvodného gynekológa,nedá sa takto na diaľku určiť o čo sa jedná
s pozdravom
Odkaz na otázku

sono

lenka, 09.11.2014 (15:20)
Dobry den, chcela by som sa spytat posledne riesenie aj to pomocou ruk (a ak by nahodou mal nieco na rukach) s partnerom bolo 1. Augusta a u lekara som bola 16 septembra na preventivnej prehliadke, kde mi robil aj sono.Moja otazka znie ci by yz videl na sone nieco kedze to bolo 46dni po. Uzivam sice hak ale v ten mesiac som v prvy den ked som mala zacat brat nove balenie raz zvracala ( ale este pred uzitim tabletky po uziti ziadne vracanie nebolo) a v ten mesiacsom zjedla 2 panadol ultra rapid sumivy.dni mi sice prisli ale citim take nafuknute brucho
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň
po 46 hodinách by na UZV na sto percent nebolo teh.vidieť ak sa pýtate na to
nie úplne totiž jasne ste definoval svoju otázku
ak ste raz vracal a užila dva paraleny, to ešte nie je dôvod na zlyhanie antikoncepcie a tehotenstvo
teh.test si však môžte urobiť, ale s odstupom času, určite nie po dvoch dňoch
s pozdravom
Odkaz na otázku

?

D., 09.11.2014 (10:48)
Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať, či som stále chránená, ked tabletky neužívam na hodinu presne, ale v rozmedzí 3 hodín od obvyklého užívania. A ešte by ma zaujímalo, že ked si predlžim cyklus o 6 dní, tak je možné že menzes nepríde na 4.-tý deň ako je to u mňa zvyčajné? Užívam Softine cez dva roky. Dakujem pekne.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, kolísanie 3 hod je v poriadku
drobné zmeny byť po predĺžení môžu, ale nemusí to byť pravidlom, možno sa dostaví mense v rovnakom čas.odstupe
s pozdravom
Odkaz na otázku

Lavostranna lahka ventrikulomegalia.

Katarina, 09.11.2014 (10:26)
Dobry den,
som v 31. tyzdni a absolvovala som ,,prietovkovy,, a kontrolny usg na ktorom ukazalo, ze prava komora je 10mm, co bolo v norme a lava 12mm, na zaklade ktoreho mi dr. urcila dg lahka lavostranna ventrikulomegalia. Plod je chlapcenskeho pohlavia. Doteraz boli vsetky testy a usg v norme a nie su tam pridruzene ziadne ine anomalie. Prekonane infekty pocas gravidity som nemala. Dr. ma objednala na kontrolne usg a mam absolvovat infekt. vysetrenie.
Aka je prognoza pri takomto naleze, pokial bude kontrolny usg o 2 tyzdne rovnaky al. dojde k zhorseniu? A chcem sa este spytat pani dr. existuje nejaka prevencia/opatrenia, kt. by som mohla vykonavat aby sa predislo zhorseniu? Popr. nejake vyzivove doplnky? Na jednej britskej stranke som sa docitala o pozitivnom posobeni DHA/ omega 3 mastnej kys. na rozvoj mozgu u plodu a u deti. Mate s tym nejake skusenosti, popr. znalosti?
Velmi pekne dakujem za odpoved.
S pozdravom Katarina.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
doplnky výživy môžte samozrejme užívať, mastné kyseliny sú vždy vhodné, napr. formou rýb a rybacích produktovavšak zásadným spôsobom neovplyvnia vývoj nálezu-to závisí od príčiny
závisií od jeho etiológie a tiež progresie, môže to byť jednorázový záchyt,ktorý nebude njuak progredovať, alebo sa môže i zmeniť
musíte vyčkať ďalšie UZv vyšetrenie a podľa toho sa bude odvíjať i ďalší postup
s pozdravom
Odkaz na otázku

HAK

KATYA, 08.11.2014 (21:58)
Dobrý deň prajem,
mám HAK KATYA. Predtým som mala rok MAITALON. Teraz užívam KATYA prvý mesiac,ale budem si oddaiľovavať menštruáciu o 9 dní ,talže užijem 30. tabiet miesto 21. Chcela by som sa opýtať,či som chránená aj počas doby oddiaľovania menštruácie.Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň
ano
postupujte ako píšete, chránená ste
s pozdravom
Odkaz na otázku

6. Choroba

Mamakk, 08.11.2014 (20:29)
Dobry vecer,

Som v 23. Tyzdni tehotenstva a syn pravdepodobne prekonava 6. Chorobu. Horucky klesli a dnes sa vysypal drobnym vysypom. Ja som bez priznakov. Je pre mna tento stav nebezpecny?
Dakujem za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak už syn ochorenie prekonal, momentálne ani vy už tomu nemáte akým spôsobom zaujať iné stanovisko, spomeňte to lekárovi pri najbližšej kontrole
s pozdravom
Odkaz na otázku

Hrčka-otlak?

Lenka , 08.11.2014 (13:52)
Dobrý deň pani doktorka.

Chcela by som sa Vás spýtať: Dnes ráno som si našla hrčku (takú tvrdšiu) vo veľkosti hhrášku v rozkroku na ohybe medzi stehnom a pošvou. Tam, ako je taká veľká šlacha. nieje to vôbec blízko pošvového vchodu (Cez ú hrčku mi ide akurát kraj nohavičiek). Včera som mala v škole oblečené dámske body, a pri chôdzi ma na tom mieste začalo tak mierne pobolievať. A ešte aj pred včerom som mala nohavičky s takou zlou krajkou, a veľmi ma skrábali. Preto by som sa chcela spýtať, či môže byť táto hrčka niečo na spôsob otlaku z body, že sa mi to nejako moc šúchalo, alebo čo? Lebo aj teraz ma pobolieva to miesto, keď sa mi o to šúchajú nohavičky.

Za skorú odpoveď Vám veľmi pekne ďakujem :)
Lenka
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
môžýe sa jedať o zdurenú lymfatickú uzlinu, prípadne i niečo iné
skúste na nejakú dobu, nenosiť dráždivé prádlo, ak by sa oblať neupokojila , prípadne dop.návštevu lekára
s pozdravom
Odkaz na otázku

vitamíny

Zuzana, 07.11.2014 (14:35)
Dobrý deň, spolu s manželom sa snažíme viac ako rok o prirodzené otehotnenie, zatiaľ však bez pozitívneho výsledku. Minulý mesiac som absolvovala folikumetriu, folikuly krásne praskli, sliznica bola pekná (aspoň čo doktor hovoril). Ja som podľa všetkého v poriadku, ale manžel má spermigram nasledovný:
pohyblivosť A (lineárna): 0,
B (pomalá lineárna): 20,
C (nelineárna): 20,
D (nepohyblivých) :60,
patológia : cca 50....lekár mu odporučil užívať Prefertil. MOja otázka je: aké máte skúsenosti s týmito vitamínmi? nemali by sme ich ešte niečim podporiť? Je nejaká šanca, že by sme mohli prirodzenou cestou otehotnieť? ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
napriek tomu, že sú spermie výrazne pomalšie, spontánne otehotnenie je možné. No vo vašom prípade by som odporučila insemináciu na zjednodušenie "cesty" spermií k vajíčku. Profertil svojim pacientom odporúčam len vo výnimočných prípadoch, zatiaľ ma nepresvedčil tento preparát o jeho pozitívnom efekte.
Odkaz na otázku

potrat

ketrin, 07.11.2014 (12:48)
Dobri den chcela by som sa poitat co je lepsie po potrate cistene alebo nie bola som po spontanom potrate 8tyzni a tu v gb nie cistia teras sa bojim otehotnet us 2x bo sebe ma nicistili dakujem za otpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v Británii majú iné postupy než u nás, nedá sa definovať, či je jeden alebo druhý postup lepší, u nás je to inak
avšak vždy po potrate treba min. 3 mesiace vyčkať s ďalším otehotnením, nech má maternica čas sa zrevidovať
s pozdravom
Odkaz na otázku

EVRA začínam

kimoska25, 07.11.2014 (00:06)
Dobrý den pani doktorka.
Začínam s náplasťami EVRA.
Pred tromi mesiacmi som prestala kojiť a doteraz som vyberala vhodnú antikoncepciu.
Chcem sa len spýtať, od kedy po nalepení bude antikoncepcia účinná? Lebo to som sa v letáku k nej nedočítala.
Dakujem :-)
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
popisované je , že hneď od prvého dňa, avšak obecne je platnejšií nálbe účinnosti rámci prvého týždňa, vzhľadom na vstrebateľnosť a bsorbovateľnosť
s podzravom
Odkaz na otázku

problém po nástrihu

adel, 06.11.2014 (16:10)
Dobrý deň, chcem sa opýtať. Som po kliešťovom pôrode, je to už rok, ale stále mám problém, akoby ma málo zašili, pretože neviem použiť napr, tampon, akoby mi vypadával. Taktiež mám problém na kúpalisku, vo vode mi tampon vôbec nedrží a asi 10 min. po kúpaní mi z pošvy vyteká voda. Lekarovi som o tom hovorila, ale povedal, že je to v norme, že sú aj horšie problémy. Je môžné že ma málo zašili? Dá sa s tým ešte niečo robiť? Ďakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, ak máte pocit, že pošvový vchod je príliš pootvorený , sama bohužiaľ tomuto stavu nemôžte najk zásadne dopomôcť, ak by vám situácia prípiš prekážala a obmedzovala vás v denných aktivitách je na zváženie opätovná úprava prípadne plastika vonkajšieho genitálu , kedy by sa časť sliznice resekovala, odstránila a opäť by sa musela chvílu hojiť, násldne by stav mal byť zlepšený, pokúste sa prosím o tejto alternatíve porozprávať s vaším obvodným lekárom
s pozdravom
Odkaz na otázku

plodová voda

slavka, 06.11.2014 (13:09)
DObrý den pani doktorka dneska som mala poradnu drobec je hore hlavickou prietoky mám v poriadku aj krčok som uzavreta len doktorovi sa nepáčilo hranične množstvo plodovej vody chcem sa opýtat čo to znamena pýtal sa ma ci mam vytok hovroím že ano taky zltkasto vodnasty a potom cely den nic može ubližit nejako malemu bojim sa velmi :( čo vlastne zane,ma to hranične množstvo plod.vody dakujem za odpoved pekny den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
množtsvo plod. vody závisí nma mnohých faktoroch, domnievam sa, že lekár sa vás pýtal z dôvodu podozremnia či vám PV neodtiekla, ak ste túto možnosť vylúčili, plod bude zatiaľ sledovať a tiež i množstvo PV
s pozdravom
Odkaz na otázku

lieky

Natalia, 06.11.2014 (12:14)
Dobrý deň mám otázku som v 25tyzdni a mám dg O47.0 krčok sa mi skratil behom mesiaca z 39mm na 34mm.Doktorka mi predpisala ferretab a chcem sa spýtať či môžem k tomu užívať magne b6 čítala som že by som mohla ale neviem ci sa to smie kombinovať.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
samozrejme magnézium môžte , či už s B6 alebo smaostatne, je to auj žiadané vzhľadom na vašu diagnózu
s pozdravom
tiež kľudový režim a absencia pohl.styku
Odkaz na otázku

Ochrana

ihnog, 05.11.2014 (20:50)
Dobrý deň, mám dve otázky, tento mesiac som začala užívať HA Daylette, ktorá obsahuje 24 normálnych tabliet a 4 zelené, čiže neaktívne tablety. Chcem sa spýtať ak som mala pohlavný styk v deň, keď som užila poslednú aktívnu tabletu, je možné riziko otehotnenia? (zabudla som užiť jednu tabletu v 1.týždni no počas ďalšieho týždňa som sa chránila aj iným spôsobom). Druhá otázka je, či som chránená hneď od začiatku užívania druhého blistra aj napriek neaktívnym tabletám-napr.ak budem mať pohlavný styk v deň keď zoberiem 3 aktívnuu tabletu druhého blistra, musím sa znova chrániť aj iným spôsobom? Ďakujem veľmi pekne
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, ak užívate správne ste chránená počas celej doby
prečítajte si prosím príbalový leták antikoncepcie, aby ste o nej bola plne informovaná
zdá sa mi, že nie ste plne oboznámená
s pozdravom
Odkaz na otázku

pohyby bábätka

anita, 05.11.2014 (19:17)
Dobrý večer,chcem sa opýtať som v 26.týždni tehotenstva ,je to moje druhé tehotenstvo.ide o to,že niekedy sú pohyby veľmi aktívne,niekedy sa vystraším lebo sa mi zdá,že sa trasie.neviem či sú také čudné pohyby v poriadku,bojím sa že s ním niečo nie je v poriadku.žial dosť často som nervozna,aj niekedy kričím lebo mám 2,5 r.syna a je neposlušný.može to tiež spôsobiť?dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
dieťa sa pohybuje podľa svojích potrieb, môže mať tiež štikavku alebo podobne, ťažko vám dokážem zodpovedne odpovedať na túto otázku
s pozdravom
Odkaz na otázku

meškajúci menzes

Zuzka, 05.11.2014 (17:25)
Dobrý deň brala som antibiotiká entizol a klabax a popri tom aj antikoncepciu vreyu, antibiotiká som dobrala už dávnejšie a vreyu v nedelu dnes je 3. deň od dobratia a ešte som nedostala menzes trošku sa bojím čo to môže byť ... už dlhšiu dobu ma trápia aj výtoky môže to byť kvôli tomu ? alebo môžem byť tehotná keď som mala styk s ochranou ?
a ešte mám jednu otázku na antikoncepcii sa píše že po antibiotikách je možnosť otehotnenia až 4 týždne je to pravda aj pri týchto ? keď budem mať napr. o týždeň sex je možné že ostanem tehotná ak budem ďalej brať vreyu?
ďakujem veľmi pekne za pomoc pekný deň :)
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
niekedy pri antikoncepii nebýva menses vúbec
výtoky treba preliečiť,aby sa nedostali do vyšších partií,
ostatné doporučenia je vhodné rešpektovať, ak sú už raz uvedené na obale preparátu
s pozdravom
Odkaz na otázku

Vynechaná tabletka, špinenie, užitá tabletka PO a menštruácia nikde...

Mirkaaaa, 05.11.2014 (14:56)
Dobrý deň, prosím Vás, potrebujem súrne poradiť. Užívam dlhodobo antikocepciu Belara. 25.10.-v sobotu som neužila tabletku z dôvodu nevoľností. Od 26.10.-v nedeľu v noci som začala špiniť, špinenie trvalo až do 30.10-do štvrtka. 29.10.-v stredu som užila poslednú tabletku z blistra. 31.10. v piatok v noci som mala nechránený pohlavný styk (kedže na kondómy som alergická) V tej rýchlosti mi napadlo najvhodnejšie riešenie, užiť tabletku PO. Užila som ju po 15 hodinách od styku, t.j. 1.11.-v sobotu. Menštruácia mi mala začať najneskôr 2.11.-v nedelu. Dnes je 5.11.-streda a menštruácie nikde, ani náznak...6.11.-vo štvrtok mám začať užívať nové balenie tabletiek. Je toto vynechanie spôsobené hormónami kvôli tabletke po? Alebo sa mám niečoho obávať? Mám začať užívať nové balenie tabletiek aj ked som nedostala menštruáciu? Alebo mám navštíviť gynekológa? Prosím poraďte.. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, bolo by vhodnejšie navštíviť lekára, keď ste takto dokombinovla arôzne možnosti,
krvácanie prišlo zo spádu po užití Escapelle, čiže samotná menses vám ani nemala kedy prísť, avšk skontrolovala by som radšej UZV, príp.teh.testpred tým než nasadíte nový blister
teh. by ste však byť nemala
s pozdravom
Odkaz na otázku

vaha

slavka, 05.11.2014 (07:34)
Dobrý den pani doktorka minulý týžden som mala poradnu aj usg a drobec mal vahu 1135g azda sa mi že máličko som v 31tt termin porodu mám až 12,1 dakujem za odpoved pekný den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
závisí či váha zodpovedá týždňu gravidity dľa UZV, to prosím konzultujte s vaším lekárom , vždy existuje rozsah , ktorý je normálny a ktorý už značí nejaké riziko, tiež si treba uvedomiť, že UZV robí len odhad hmotnosti
s pozdravom
Odkaz na otázku

opuch a svrbenie

miroslava, 04.11.2014 (22:05)
Dobry vecer.potrebujem vasu pomoc.pred piatimi dnami mi skoncila menstruacia.mala som viac vytoku ako doteraz,ale nezapachal,ani nebol tvarohovity a tiez ziadnej farby.dnes, ale z minuty na minutu, ma vagina zacala strasne svrbiet.pozrela som sa a mam opuchnute vnutorne pysky.teda iba jednu stranu.lavu.este sa mi nikdy nic take nestalo.mohlo by ist o nejaky herpes? alebo nieco podoobne?:( ...lebo jeto fakt velmi velke..dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, ak sa takto náhle vyvinul edém a ešte jednostranne, môže sa tiež jednať o nejakú infekciu, ak by sa teda teda opuch nezmenšoval, bolo by vhodnejšie navštíviť lekára, na kontrolu a tiež možné doporučenie liečby , prípadne ďalšieho vyšetrnia
s pozdravom
Odkaz na otázku

magnezium

slavka, 04.11.2014 (10:53)
Sovrý den pani dokotka včera sme sa vratili z nemocncice ležala som 10 dni na infuziach mali sme skrateny krčok a tvrdlo nam brusko teraz mam lieky som v 30 tt a robili mi usg a chcem sa opýtat drobec este nebol otočeny dole hlavickou este bol hore či je to v poriadku a v ktorom týždni sa može otočit dakujem za odpoved pekný den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, dieťa sa môže otočiť až do termínu pôrodu
zváčša sa však poloha ustáli do 36tt, avšak nie je výnimkou zmena polohz naozaj až v termíne pôrodu
s pozdravom
Odkaz na otázku

Tripple test

Domi, 04.11.2014 (09:37)
Dobrý deň pani doktorka,
prosím ako to je z odberom krvi na Tripple test?

Objednaná som na krv v čase, keď budem podľa ultrazvuku tehotná 16+5 tt - nie je to už neskoro??
Navyše podľa poslednej menzes by som bola už v 18+1 tt !
(Bábätko je podľa ultrazvuku o 10 dní menšie)

Nebudú výsledky testov skreslené? keď sa nerobia v 16-tom týždni???

Ďakujem

Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
dôležitý je UZV vek plodu,
podľa toho je stanovený i TP i odbery
s pozdravom
Odkaz na otázku

Kyselina listova

LULU, 03.11.2014 (22:50)
Dobry den, kupila som si vyzivovy doplnok kyselinu listovu 800 vku, citala som ale vsak ze pred planovanym otehotnenim sa ma uzivat 400 vka a pocas tehotenstva 800 az 1000 ka.Chcem sa spytat ci nebude vadit ked zacnem uzivat 800 vku aj ked niesom zatial tehotna.Na baleni je pisane 1 tabletka za den mozem davat obden? Mam 27 rokov.Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, je to v poriadku
s pozdravom
Odkaz na otázku

zrazeniny a nizko polozena placenta

nikky, 03.11.2014 (18:08)
Dobrý deň.Som v 13. týždni tehotenstva a približne pred 2 mesiacmi som začala špiniť.Bola som hneď u svojej gynekologičky,ktorá mi našla hematóm.Predpísala mi duphaston a ascorutin.Na kontrole som bola po 2 týždňoch a hematóm sa napriek užívaniu liekov zväčšil.Tak som aj naďalej brala lieky a pri poslednej kontrole mi gynekologička oznámila,že je opäť väčší a že pribudli ďalšie drobné a tiež mi povedala,že mám nízko položenú placentu.Čo sa týka toho špinenia,tak asi 3 týždne nešpiním,no stále sa bojím,že opäť začnem.Chcela by som sa opýtať,aká je šanca na vynosenie plodu...Tiež sa chcem opýtať,či môže mať na to vplyv zápcha,keďže ňou trpím od začiatku tehotenstva.Pýtam sa,lebo lekárka mi povedala,že si tlačením môžem vyvolať potrat.Vopred vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
zápcha samozrejme tlakom môže vplývať na krčom maternice
ak máte rastúci hematóm , samozrejme zatiaľ je postup vyčkávací, nikto vám nepovie ako tehotenstvo dopadne, samozrejme šanca potratu tu je existujúca
pokračujte v liečbe
s pozdravom
Odkaz na otázku

Dyskomfort ll.

dana, 02.11.2014 (15:42)
Na upresnenie dyskomfortu chcem ešte napísať- že ho vnímam najmä pri pohl. styku- pošv. vchod akoby nemal žiadnu pružnosť, pocit ubolenia vo vnútri.Obrazne: gumičku roztiahnete ľahko ale nie v prípade ak je popri nej aj niť,ktorá jej nedovolí roztiahnutiu. Ešte som uvažovala aj nad masťou vit. E. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň, nie celkom presne ste definovala čo by ste rada odo mňa počula, domnievam sa, že chcete doporučiť nejaké ďalšie metódy na odtsránenie vaginizmu a dyspareunie
môžte si okrem týchto doplnkovým metód, kt. používate zakúpť či už krém alebo globule s kys.hyalurónovou napr. Cicatridina, ktoré majú dlhodobý hojivýá i liečivý i lubrikačný efekt na pošvové steny i introitus,
tiež existujú hormoálne maste a krémy, kt. dopomôžu k dlhodobej estrogenizácii sliznice, závisí ako bolestivosť vás lekár zhodnotil, ...
tiež sa dá aplikovať lidocain krém pri pohl.styku
a tiež existujú i rôzne op.možnosti, ak už všetko ostatné zlyhá...
s pozdravom

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa