Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Prva davka hexavakciny

    , Autor: kindervajicko

    Dobry den prajem, syncek mal 27. septembra 4 mesiace. Kedze som sa o ockovani chcela co najviac docitat a dlho som sa rozhodovala ci ho vobec zaockovat, v poradni nam pediater povedal, ze prvu davku ockovania staci ak dostane v 3. az 5. mesiaci zivota, tak mame termin az zajtra, t.j. 6. oktobra. Vsade na internete som sa vsak docitala, ze prva davka ma byt podana v 3. az 4. mesiaci zivota, v 5. sa podava uz druha davka. Je to problem alebo predtsavuje to nejake riziko pre syna, ze prvu davku dostane v 5. mesiaci? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Samozrejme, že to predstavuje riziko, ale zdá sa, že nateraz ste mimo ohrozenia. Ak by totiž dostal čierny kašeě, tak u detí, ktoré nie sú očkované a sú veěmi malé prebieha toto ochorenie veěmi závažne, opakovane sme mali potvrdené aj úmrtie na čierny kašeě u malých detí.
    Nie je důvod u zdravých detí odďalovař očkovanie. Keď sa však u vás už tak stalo, teraz pokračujte v očkovaní, teda prvá dávka v štvrtom mesiaci, druhá dávka o 6 týždňov až dva mesiace / taktiež je potrebné zaočkovař pneumokoky, tam je prvá dávka a o dva mesiace druhá dávka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: