Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Mmr

    , Autor: meriska

    Dobrý deň,

    syn bol včera očkovaný prvou vakcínou mmr, je zdravý, ale staršia dcéra práve dostala nádchu. Bojím sa, že to od nej chytí. Reakcia na očkovanie má príst až o 5 až 10 dní, je to nebezpečné, ak syn medzitým ochorie? Máte s tým skúsenosti? Ďakujem pekne za odpoveď!

Podobné otázky

  • Odmietanie stravy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    mam 19-mesacneho syna, ktory ma uz 6 tyzdnov problem s jedenim. Tyzden po ockovani kombinovanou vakcinou MMR plus varicella mal jeden den teplotu a na dalsi den prestal jest - vypil len trochu mlieka a zjedol asi 2 detske keksy. Postupne zacal jest lepsie, ale stale neje tak ako predtym. Odmieta hlavne pecivo, ktore predtym jedol na ranajky aj na olovrant, niektore dni nezje ani polievku, ani ovocie, velmi mu uz nechuti ani jogurt, ktory predtym zjedol vzdy bez problemov.
    Kazdy den v stravovani je u neho iny, niekedy mu celkom chuti, az na to pecivo, iny den zase vypije rano mlieko, zje ovocie, keksiky a vecer kasu.
    Taktiez niekedy odmieta pit, vypije zhruba od 100 do 300 ml Lucky alebo Lucky zriedenej so stavami HIPP.
    Moze to suvisiet s prerezavanim zubov - stoliciek? Evidentne ho to boli a zhruba sa mu zacali prerezavat v tom obdobi, ked nastal problem s jedenim.
    Neviem, ci mam este pockat, kym sa mu tie zubky nejako ustalia alebo ist k pediatricke, u ktorej maly preziva hrozne stresy, aj ked ho chce len popocuvat, takze by som ho od dalsej navstevy u nej a pripadneho odberu krvi rada uchranila.

    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobne to súvisí s prerezávaním zúbkov, pravdepodobne trojek. Odporúčam počkať, nenútiť dieťa do jedla, podávať tekutiny a podľa stavu sa rohodnúť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: