Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • strach z novej práce

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, rada by som Vas poprosila o radu. Momentálne som nezamestnana uz 5 mesiacov,ale od prvého nastupujem do nového zamestnania. Je to úplne iná práca akú som robila doteraz. Je to na odporucanie mojej kamaratky,ktora pracuje na inom oddeleni. Bola som na pohovore a stravila som tam osem hodin na podnet buduceho zamestnavatela nech vidim ako to tam prebieha. Pani na ktorej miesto idem ja mi to ochotne vysvetlovala kolko stihla. Je to tam velmi narocne sama mi to potvrdila a videla som,ze pochybuje ze tam nastupim. od kamaratky som pocula to iste vraj to tvrdili vacsina na oddeleni. Je to praca ktoru neovladam ,ale som ochotna sa ucit s radostou nech to tam zvladnem. Na moje argumenty vsak mi to niekto vysvetli a budem sa pytat na vsetko mi bolo odpovedane ze tam nikto nie je co mi bude moct poradit. Vraj to sa musim sama naucit co mi pripada trochu cudne a mam pocit ze to tam nezvladnem. Prosim poradte mi ako sa v praci ked tomu nerozumiete dobre uchytit. Kedze som bez prace zalezi mi na robote. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Zuzana,
    byť nezamestnaný dlhšiu dobu je celkom slušný nápor na sebahodnotenie, na vieru že si prácu nájdem, že budem úspešná.
    Verím že si prácu potrebujete a chcete udržať, je však dôležité aby ste od samého začiatku vyžadovala od zamestnávateľa priamy a férový prístup. Určite sú v pracovnom prostredí situácie,kedy naozaj nie je nikto kto by nového zamestnanca zaučil a pomohol mu "zabehnúť" sa v novej práci. Preto je dôležité si zo zamestnávateľom vyjasniť aké sú jeho očakávania, aké sú vaše možnosti, vaša chuť naučiť sa nové veci je super základ, neklaďte však na seba príliš prehnané očakávania a nároky - aby ste nebola sklamaná, vyčerpaná a frustrovaná z dosahovania niečoho, čo je nad vaše sily a aby ste nevytvorila na seba nároky, ktoré budú dlhodobo neudržateľné.
    Keď nebudete vedieť, neváhajte sa pýtať - a to je jedno že tí ktorých sa budete pýtať nebudú vedieť - hlavne nadriadení by si mali vedieť zabezpečiť chod firmy tak, aby bol čo najefektívnejší. A máte tam kamarátku, ktorá pozná prostredie spoločnosti, zabehané procesy (i keď na inom oddelení), pozná vaše predchodkyne - tak vám určite bude nápomocná pri zvládaní nových úloh a povinností. Držím vám päste v novej práci.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: