Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • mimoriadne silná citová väzba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám taký špecifický problém s 9-ročným synom.
    Ani neviem, ako to povedať.
    Náš syn je až mimoriadne naviazaný na nás - rodičov, na prostredie domova a rodiny. Chodí do školy, ale vidím na ňom, že je to pre neho iba nutné zlo. Mala som možnosť párkrát vidieť ho v družine bez toho, aby ma registroval - sedí sám, nezapája sa do spoločných aktivít, kreslí si, píše, alebo číta. Keď sa vráti popoludní zo školy, vždy ma veľmi silno a dlho objíma, akoby sme sa nevideli niekoľko týždňov. Celé popoludnie doma je potom veľmi spokojný, šťastný, usmiaty. Veľa rozpráva a blázni sa svojím malým bratom, alebo ockom.
    Nechodí ani von za kamarátmi - najradšej trávi čas doma s nami.
    Neustále nám s manželom píše lístočky, listy a odkazy, kreslí obrázky o tom, ako veľmi nás ľúbi, aká je pre neho dôležitá a vzácna jeho rodina... Mám ich snáď plnú krabicu...Neustále nás objíma a opakuje, ako nás ľúbi.
    Ak to medzi mnou a manželom sem-tam trošku zaškrípe (v rámci normy), malý to prežíva mimoriadne silno a dokáže sa preto veľmi trápiť, hoci ide o banalitu, ktorú hneď s manželom vyriešime.
    Na jednej strane sa z toho teším, som šťastná, že mu s manželom vytvárame prostredie domova, kde sa cíti isto a bezpečne, že sme pre neho silným zázemím a že máme vzájomne pekný vzťah.
    Na druhej strane sa mi to zdá až neprirodzené, zvlášť v jeho veku - mal by behať s priateľmi za futbalkou, liezť po stromoch...
    Myslíte si, že je to v poriadku?
    Už ma napadlo aj to, že je to znamenie niečoho zlého - niečoho, čo sa deje trebárs v škole, alebo inde v prostredí, kam my nemáme dosah...
    Myslíte si, že zbytočne panikárim?
    Ďakujem za odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    dobrý večer,

    je to fakt asi na dlhšie a lepšie by sa k tomu vyjadrila detská psychologička, skúste preposlať vašu otázku na ňu. dakujem.

    ja len toľko, že tak ako sú ľudia iní, aj deti sú rôzne a môže byť jednoducho taký introvertnejší. viac si netrúfam zhodnotiť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: