Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Selest

    , Autor: kristrn

    Dobry den pani doktorka chcem sa este spýtať , na poslednej poradni nam doktorka povedala ze maly ma na srdiečku šelest a poslala nas na kardiológiu kde čakáme na vysetrenie medzitým sa mame očkovat ? Je to v poriadku ? Nemusím sa obávať očkovania pokial nevieme diagnózu? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovania sa vpbec nemusíte báť!!! Šelest neznamená žiadne závažné ochorenie, pokiaľ sa nateraz dieťa riadne vyvíja. Očkovanie dieťa chráni, hlavne deti, ktoré majú akýkoľvek zdravotný prblém je potrebné očkovať čo najskôr, pretože takéto deti akýkoľvek infekt znášajú ťažšie. Tým chcem povedať, že aj keď diagnóza nie je stanovená, nevie sa, čo je príčinou šelestu, v každom prípade sa dieťa môže očkovať.

Podobné otázky

  • Prikrmy a zvracanie

    , Autor: majama

    Dobry den,

    mam 9-mesacnu dcerku, ktora je od 4. mesiaca prikrmovana. Ovocne aj zeleninove prikrmy znasala dobre bez akychkolvek reakcii a alergii. V 9. mesiaci nastala zmena - dcerka zacala kaslat a zvracat. Zvracanie nie je pravidelne a obcas zvracia z vyzivy, obcas zo zeleninoveho prikrmu. Mliecne prikrmy a vecerne kase zje dcerka bez problemu a nezvracia z nich. Vsetky krvne testy su v poriadku. Boli urobene vytery z hrdla a tiez s negativnym vysledkom. Dcerke v 9. mesiaci diagnostikovali silny selest srdca s defektom, ktory sa ale zaceluje a nie je potrebna operacia ani lieky. V 9. mesiaci vyrastli dcerke prve dva zubky. Zhruba od 2-3 mesiaca ma diagnostikovany hemangiom - absolvovali sme vysetrenie ocneho pozadia, sono dutiny brusnej a neurologicke vysetrenie - vsetko s vysledkom - dieta je v poriadku - vysetrenia su bez nalezu. Dcerka je aktivna, sedi, stvornozkuje, pokusa sa stavat. Dieta je po cely cas kojene. Prosim o radu ako vyliecit kasel a nasledne zvracanie, kedze lekarsku pricinu nikto neodhalil a dcerka nema ani soplik ani teplotu? Dakujem

    Maria

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Možno len skonzumuje viac stravy a zvracia preto. Možno sa po jedle veľa hýbe, skáče, natriasa sa / hojdá a pdobne/ a to môže byť príčina, že vyvráti obsah žalúdka. Aj v tomto veku sa môže prejaviť gastroesofageálny reflux a ten môže byť príčinu tohto zvracania. Ak je kašeľ len súčasťou zvracania, nerozkašle sa pre to, že byť čas obsahu zvratkov vdýchla, tak pravdepdobne pri režimových opatreniach / menšie a častejšie porcie, pokoj po najedení/ problém čoskoro ustúpi.

  • kojenie alebo prikrmovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcem sa spýtať mám 2,5 mesačnú dcérku a jej hmotnosť je 4140g a výšku má 59cm, jej pôrodná hmotnosť bola 3105g a výška 50cm. Takže od pôrodu mi pribrala len niečo cez 1000g je to v poriadku??? Malá je kojená,ale je dosť nekľudná. Zistili jej aj šelest na srdiečku, ale na podrobnejšie vyšetrenie máme ísť až o mesiac.Moja lekárka mi vraví, aby som ešte vydržala a kojila, ale mám o tom pochybnosti, neviem, či je to dobré vzhľadom na jej priberanie. Mám ju začať prikrmovať???

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie nemusíte!!!!!!!!!Len treba často kojiť, veľa sa spou tulkať a oddychovať, keď spinká bábatko, pretože len to je cesta k zvýšeniu produkcie mlieka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: