Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • opakovany kasel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka, mam 5 rocneho syna a od 4 rokov ako zacal chodit do skolky maval kazde 2 tyzdne suchy drazdivy kasel asi laryngitida, chapem ze ked dieta pride dokolektivu do skolky bude chore, ale my sa viac menej mordujeme s tym kaslom, ak syn zacne kaslat dam mu Pleumolysin a Fenistil cca 2 dni, potom to prestanem davat a syn uz prestane tak strasne brechavo kaslat ale len pokasliava, davam mu vitaminy,kalobu,betaglukan, preventan ked chodi do skolky a aj tak je opakovane chory, imunitu ma mierne znizenu...prosim vas co sposobuje aky virus tieto suche kasle predpokladam ze o bakteriu sa nejedna ked to kaslanie po tyzdni prestane a syn nic nevykasle. Este mam podozrenie ci nasa babka nevedomky nepredava synovi nejakeho bacila,lebo som si vsimla ze ked s babkou travi celyden na druhy den kasle, ale jasne ze to moze byt aj ta skolka, ale ci moze mat babka nejakeho bacila=virus ci bakteriu co to sposobuje. Co by ste odporucila urobit. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neverím, že by náhle od babky dostal vírus a začal kašľať. Skôr ak chodí k babke do staršieho domu alebo bytu a je tam viac textílií alebo kníh, môže kašľať z prachu, roztočov a podobne.
    Opakované infekcie dýchacích ciest sú u detí v tomto veku časté. Určite by som dieťa vyšetrila v otorhinolaryngologickej ambulancii, či nemá zväčšenú nosnú mandľu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: