Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • už neviem čo si mam myslieť .....

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý večer,chcela by som sa opýtať manžel chce stále sex ak je doma,lenže nerešpektuje že niekedy ja nechcem,proste to chce ak ma na to chuť,ak to nemá doslova zúri a je schopný aj udrieť......mňa to zabíja psychicky,lebo toto je to že moje city ubil tak že aj keď mam chuť na to nemám,mam iba v hlave jedno že dokáže ublížiť a aj ublížil,čím toto je ten dôsledok že tak som ochladla natoľko že je mi nejak jedno..sme spolu 11r a mame dve deti,chcela by som rozvod..... ale on je psychicky podľa mňa nie úplne v poriadku a nechce rozvod.... len mňa nejak neberie do úvahy že to tak nemá fungovať ako sa mam ja zmeniť aby neubližoval ak sa to vôbec dá.lebo mam pocit že on je stále rovnaky či som k nemu niečo cítila,alebo teraz nie,on chce iba dotyky a sex len moje city nejak su už mimo.....ľúto mi to všetko,len či ten rozvod je v poriadku alebo nejak mam niečo zmeniť ja?proste viem že by to nemal robiť ale ja už mam v hlave zmätok skúsite poradiť?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Uzu,
    rozdielny sexuálny apetít partnerov je bežný - niekto má potrebu sexu a intimity silnejšiu, niekto nepotrebuje sex až tak často. Čo však už v poriadku nie je, aby si jeden partner sex vynucoval zúrivosťou a bitkou. To je bezpečný spôsob ako v bitom partnerovi vyvolať strach, odpor a zničiť náklonnosť a lásku.
    Netuším ako funguje vaše manželstvo mimo oblasti sexu - či sa viete dohodnúť, či viete spolu riešiť problémy, ktoré sa každodenne vo fungovaní rodiny vyskytnú, ako si viete byť jeden druhému oporou, čo medzi vami dvoma funguje, na čom by sa dalo vystavať pokračovanie vášho vzťahu - to by však chcela aktívnu spoluprácu oboch partnerov - to nezvládne jeden - vidieť veci ktoré sú nepríjemné, ktorým ste sa vyhýbali, prijať svoj podiel na tom, že niečo vo vzťahu nefunguje...je toho veľmi veľa. Vy sama si potrebujete pohľadať čo chcete, ako chcete ďalej žiť svoj život, či si viete predstaviť čo by sa muselo zmeniť medzi vami dvoma aby ste sa mohla v manželstve cítiť bezpečne - a či to môžete od svojho manžela žiadať...je toho veľmi veľa, odporúčam návštevu terapeuta, ktorý vám obom mohol pomôcť porozumieť tomu, čo sa deje a hľadať ako ďalej. Ak by sa situácia u vás doma nezmenila, existujú linky pre obete domáceho násilia, kde vám odborníci budú vedieť poradiť aké sú vaše možnosti. Držím päste.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: