Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • povinné očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, moja dcérka bola očkovaná na tri mesiace - dostala dva vakcíny do obidvoch nožičiek, a lekár mi povedal, že o 5 týždňov sa toto očkovanie opakuje. Je to naozaj tak? Nemá sa to opakovať až o ďalšie tri mesiace?
    Ďakujem.

Podobné otázky

  • Úplné odmietanie stravy v 16. mesiaci,len dojčenie.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Moja malá dcérka má 16. mesiacov a stále ju dojčím / kojím.Od 8.mesiaca som ju začala dokrmovať.Všetko čo som jej dala mi spapkala,dávala som jej len papanie vhodné jej veku.Bolo veľký papkáčik,bola som veľmi šťastná,že mi tak dobre papká.Ale potom mi okolo jedného roka ochorela na chrípku,dostala antibiotikum,a vyliečila sa.Lenže odvtedy mi postupne začala odmietať jedlo,a ešte to aj zhoršili zúbky ktoré sa jej tlačili naraz 4.V 13 mesiacoch mi jedla už len jogurty a niekedy polievočky.V 14.už len jogurty a koncom 14 a teraz v 15-16.mesiaci mi už nezje nič.Trvá to takto už veľmi dlho čo mi nič nezje.Stále ju kojím,cez deň je to 7-10x a v noci 2-3x.Dám jej vtedy keď si pýta.Vody mi vypije maximálne 1 dcl.Teraz mi prekonala zápal hnisavých mandlí,zase mala antibiotikum.Doteraz bola len 2x chorá a to len preto lebo sme išli na povinné očkovanie a museli sme si počkať v rade,aj keď tam boli choré deti.Potom po očkovaní behom 2-4 dní ochorela.Inak je s ňou všetko v poriadku,má 12 kilo,82 cm.Nie je chudá.Stojí na váhe nepriberá,ale ani nechudne.Mám ale o ňu veľký strach,veď musí papať.Prosím Vás poraďte mi,lebo sa asi pomaličku zbláznim.Dnes jej zistila lekarka,že je chudokrvná,no nič nedostala,že sa to bude sledovať.Chudokrvná bola aj moja prvá dcéra,no nepamätám si čo brala už je tomu 10 rokov,a vtedy sme patrili k inej lekatke.A aj ja som chudokrvá.Čítala som že toto všetko môže spôsobiť aj anémia.Aké lieky by som mohla malej kúpiť čo by jej pomohli a čo sú bez predisu?Kojenie mi robí veľkú radosť,malá je pri tom šťastná a len na cicike zaspí.Len by som bola rada keby aj papala normálnu stravu aby nemala problémi.Predom ďakujem,Lucka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Hneď ako som začala čítať váš príspevok mi napadlo, že dieťatko je asi chudokrvné, v tomto veku to býva najčastejšie z nedostatku železa. takže odporúčam, aby ste jej podávali žlezo, lenže to musí predpísať lekár. po úprave krvného obrazu ssa určite zlepší aj papanie. V žiadnom prípade ju do jedla nenúťte, ale faktom je, že kojenie jej síce dodá tekutiny a nejakú energiu ale niekdy deti nepapjú aj na úkor toho, že nie sú hladné, ke´dže sú dostatočne kojené. Možno by pomohlo, keby ju krmil niekto iné a vy sa vzdialite, aby sa nedožadvala mat. mlieka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: