Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,709 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Fľaky po tele

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mame jeden problem s flakmi po tele nasej dcerky (ma 2 roky). Nasa pediatricka sa s takym niecim este nestretla (a to ma dost dlhu prax :-) ). Dcerke sa robia po celom tele flaky, ktore su v strede bledea ako pokozka a olemovane su cervenym okrajom. Pred 3 tyzdnami ju nieco postipalo pod rebra. Par dni na to mala teploty+trochu sopliky a slaby kasel. Necele dva tyzdne trvalo, kym sa jej miesto po ustipnuti zahojilo. Doteraz tam ma ale slabu cervenu bodku v mieste vpichu. Nie sme si isti, ci by mohlo ist aj o kliesta. Myslim, ze by sme si nieco take snad vsimli. 14.10. jej vznikol jeden flak na ramene. A cez vikend jej vznikli dalsie 3. A od vtedy ich uz ma hodne po celom tele. Ma ich dokonca aj okolo oci. Najskor sme si mysleli, ze ma take kruhy pod ocami, ale teraz, ked uz sa jej tie flaky neustale zvacsuju v priemere, tak to kruhy pod ocami nie su. Ani ju to nesvrbi a ani ine tazkosti s tym nema.Doktorka nas poslala na kozne, ale ani tam si nevedeli dat rady. Zobrali jej krv a dali robit testy aj na boreliozu (i ked doktorka tvrdi, ze na boreliozu by mala byt koza trochu ina) a vraj to nevyzera ani na potravinovu alergiu.
    Od zaciatku oktobra zacala dcerka navstevovat jaslicky. Vsetky ockovania absolvovala az na ockovanie proti pneumokokom. Pokial by ste mali zaujem, poslala by som vam aj foto na vas e-mail. (moj e-mail: vladi_kutlikova@hotmail.com) Pripadne ak by ste ma vedeli na niekoho odporucit, bola by som Vam velmi vdacna. Velmi pekne dakujem a prajem vela uspechov.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Neviem celkom presne samozrejme stanoviť diagnózu, neviem, či žijete v meste alebo na dedine, ale je to skoro jedno. Takéto vyrážky bývajú aj pri nakazení dieťaťa parzitmi konkrétne škrkavkou detskou.