Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prevencia proti chorobam

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Vazena pani doktorka,

    moja dcerka zacala chodit od septembra do skolky a uz druhy krat ma silnu nadchu a huste sopliky bez teploty, ktorych vyliecenie trva neskutocne dlho. Po prvom vylieceni sme nastupili do skolky a po tyzdni ma znova sopliky.
    Na posilnenie imunity jej davam kazde rano na lacno Imunoglukan.

    Chcem sa Vas ale spytat, ci je mozne vobec predchadzat takymto nadcham a soplkiom, aby dieta nebolo tak casto chorlave? A este sa chcem spytat, ci je vhodne ju dat ako 3.rocnu zaockovat proti chripke?

    Dakujem za odpoved a zelam prijemny den.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Očkovanie proti chrípke v tomto veku je vhodné ale nevyrieši to soplíky. Soplíky sa tvoria ako ochrana sliznice pred opakovanými infkeciami, hlavne vírusovými v súvislosti s budovaním imunitného systému po nástupe do kolektivu. Odporúčam dôsledné čistenie nošteka, naučiť dieťatko fúkať, pri nádche a kašli nechať dieťa niekolko dní doma, v kolektivu mu noštek poriadne nevyčistia. Na podporu imunitného systému sa mi veľmi osvedčuje kombinácia probiotík a imunoglukanu alebo podávanie rybieho tuku .