Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • moraxella a streptokok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani Dr, chcem sa opýtať či si myslíte že je normálne že naša dcéra ktorá nastúpila do škôlky, bola v nej za celý september 5 dní z toho 4 tam nespala najprv po 2 dňoch viróza potom 2 týždne doma a po 3 dňoch horúčka , kašeľ hlieny z výteru moraxella a streptokok, je to asi signál že to nezvládne doteraz chorá nebývala, sme na vážkach čo robiť keďže máme 4 mesačné bábo, a ešte jedna otázka ja som ochorela tiež, nemám ešte výsledky z výteru mala som 1 deň 39 teplotu že vraj angína nasadili mi PNC- dojčím teplota ustúpila na druhý deň len sa mi zdá že malý menej pije, môže to ovplyvniť chuť mlieka? Malý mal jednorazové zvýšenie teploty 38, iné príznaky zatiaľ nemá v stredu idem do poradne takže tam ho vyšetria, máme sa totiž aj očkovať, prepáčte že som sa tak rozpísala ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dieťatko sa v koletive stretáva s novými mikroorganizmami a reaguje na ne aj takto, tvorobou protilátok za cenu ochorenia. Je zároveň zdrojom ochorenia pre celú rodinu a samozrejme aj pre bábätko aj keď to je dobre chránené kojením. Myslím, že za daných okolností, ak to prevádzka domácnosti dovoluje, by som nástup do kolektiuv odložila.