Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Solux

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám jeden problém. Mám 3 ročnú (o mesiac bude mať 3 roky) a má momentálne soplíky už 5 deň, lekár jej diagnostikoval aj slabší zápal uška takže užíva ja kvapky do uší. Nádcha trvá už podľa mňa dlho a nepozorujem nejaké výrazné zlepšenie a mám obavy, aby nemala nejaké vážnejšie problémy s dutinami. Preto sa chcem spýtať na váš názor na používanie soluxu, rôznych mastí na hrudník prípadne iných postupov, ktoré sa používali ešte pred pár rokmi a dnes ich lekári nejak zvlášť nedoporučujú, hlavne mám na mysli lampu Solux.

    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Solux, teda infračervené žiarenie je možno použiť dvakrát denne na niekolko minút ale len za predpokladu, že to dieťa dobre znáša, hlavne aby po soluxovaní nebolela hlavička. pred soluxovaním je potrebné vyčistiť nos morskou vodou / ten je potrebné takto čistiť opakovane/. Pri kašli aplikujeme aj mastičky na hrudník, ale prísne podľa veku, pozor na eukalptové masti a kvapky, môžu spôsobiť podráždenie hrtana..