Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,709 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • MOJA PRIATELKA

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DOBRY DEN MAME TAKY PROBLEM ZE MOJA NASTAVAJUCA JE TEHOTNA ALE PRED TYM AKO SOM JU SPOZNAL UZ 2KRAT POTRATILA ALE JEDNO DIETA MA ZDRAVE PISEM VAM PRETO LEBO JE TROSKU STRESE NIEKEDY SA JEJ VYSKITNE HNEDY VYTOK JE V TRETOM MESIACI DOKTOR O TOM VIE ALE ONA SA BOJI ZE O TO PRIDE AJ JA CHCEL BY SOM VEDIET O TOM VYTOKU HNEDOM CO TO VLASTNE JE A CI TO NEOHROZY JEJ TEHOTENSTVO VOPRED DAKUJEM ZA RYCHLU ODPOVED KTORA NAS POSUNIE VPRED

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na týždni tehotnosti, ale krvavý výtok býva v tehotnosti častý, je to prejav usídlenia vajíčka a jeho rastu. Ak sa výtok nezhorší a krv nebude ako menštruačná nič nehrozí.

Podobné otázky

  • Tri regol

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa vas opytat .... moja priatelka uziva uz 18 dni triregol...a na ten 18 den som to do nej dal...nemohla otehotniet??? ale gynekolog jej povedal ze po 7 dni je chranena ale tak ja newem...

  • Priateľka si omylom zobrala Triquilar z opačného konca riadku.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor!

    PREDVČEROM si moja priateľka omylom užívala Triquilar z druhého konca posledného riadku tabletiek, teda v opačnom smere ako to mala. VČERA v predpoludní si dala 2 tabletky Triquilaru, lebo si myslela, že si nato predvčerom zabudla - nevšimla, že si to vtedy dala z opačného konca.:-) Z tohto dôvodu DNESKA ráno nezobrala ďalšiu tabletku, aby zachovala už zvyknutý sled dní menštruačného cyklu. (Zvykne to brať ráno medzi 6:30 a 11:00.)

    Dneska sme čítali podobné príspevky na tejto stránke a Ste na viacerých miestach radili, že v takomto prípade treba si užívať tabletky normálne, a tak skončiť deň skôr. Takže dneska VEČER 21:30 si zobrala ďalšiu tabletku a zajtra ráno si zobere ďalšiu a keď už potom predpokladáme, že každý deň bude bez prekvapenia, tak môžeme mať nechránené milovanie koncom budúceho týždňa bez prekvapenia??? :-D :-D

    Veľmi pekne Vám ďakujem za Vašu odpoveď!
    Peter

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň Peter,
    normálne som si musel nakresliť balenie triquillaru aby som pochopil aké kúzla s ním priteľka prevádza.
    Naozaj pokračujte v užívaní a myslím, že možete normálne bez ochrany sexovať, že Triquilar Vás chráni i v tomto opačnom garde.

  • Tehotna zacala uzivat antikoncepciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor.
    Chcel by som sa spýtať čo v prípade ak moja priateľka netušila že je tehotná a začala užívať antikoncepciu počas prvých týždňov tehotenstva. Chcel by som vedieť aké riziká sú s tým spojené pre ňu a bábätko.
    Vopred ďakujem za odpoveď