Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,796 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, mam taky maly problem , vynechala mi menstruacia , potom , co uz skoro dva roky uzivam Lindynette 20 chodilo to presne na hodinu , ale teraz nie. Mozem byt tehotna , nikdy som nezabudla zobrat tabletku , ak neratam , ze som to teraz nejedla na hodinu presne , tak hodina hore dole nie viac. Myslite , ze mozem byt tehotna, co si absolutne uz nezelam. Inak take vlasocnate stopy krvy som mala ale nic viac , a uz si mozno zacinam nahovarat nieco , ale zacali ma boliet aj prsia . V pondelok mam zacat znova s uzivanim , mam pokracovat normalne dalej ? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ¨pravdepodobne antikoncepcia sposobila atrofiu sliznice, je to normálny prejav dlhodobejšieho užívania. Nič sa nedeje nestreuje sa.
    Ak chcete pre istotu si spravte tehotenský test, ak bude negatívny pokračujte v užívaní. Po ďalšom balení možete slabo zašpiniť, to bude menštruácia.

Podobné otázky

  • Môžem slabé špinenie považovať za menštruáciu?

    , Autor: bencicova.nika@gmail.com

    Dobry den,
    uz skoro rok užívam HAK Mistra, minulý mesiac mi neprišlo krvácanie z vysadenia, tehotenský test bol negatívny.

    Nezávisle na to mi gynekológ zmenil antikoncepciu na Jeanine, ktorú som tento mesiac užívala prvýkrát. Momentálne som v 7 dňovej pauze; 3 dni po užití poslefnej tabletky, cize v case kedy mi mala začať menštruácia, som mala slabé poldňové špinenie a potom už nič, môžem to považovať za krvácabie z vysadenia?

    Pohlavný styk mám iba chránený kondómom, je šanca, že by som bola tehotná? Treba spraviť ďaľší tehotenský test ored pokračovaním v užívaní tabletiek? Alebo je to normálne, prípadne je problém niekde inde?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto zoslabenie menštruácie je priaznivý efekt tabletiek, dokonca môžete krvácnie úplne stratiť. Nemusíte sa stresovať, nie ste tehotná, ak ste neurobili chybu pri užívaní.
    Mimochodom Jeanine je rovnaká antikoncepcia ako Mistra iba od inej firmy.

  • Azalia

    , Autor: Linda3908

    Dobrý deň,
    doktorka mi pridpisala antikoncepciu AZALIU s tým, s by som nemala mať menštruáciu vôbec - iba špiniť. Bohužiaľ, už 3. dňom krvacam, je to v poriadku?

    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    menštruácia pri antikoncepcii slabne často postupne, tak ako účinkujú hormony na sliznicu maternice. Spočiatku môžete bežne počas pauzy krvácať, neskôr môže krvácanie slabnúť

  • Žiadne krvácanie

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette ale tento mesiac som užívala aj ATB rovamycine. Mala som dostať včera menštruáciu ale pozorujem len hnedý hlien. Styk som tento mesiac vôbec nemala. Iba minulý cyklus kde mi potom prišla aj menštruácia. Nemám žiadne bolesti ani na sebe nepozorujem zmeny. Tehotrnský test bol dnes rano negatívny. Môžem byť tehotná alebo mam rozhodne hormóny z antibiotik? Budem chránená od prvej tabletky nového blistra aj keď nemám menštruáciu?

  • Krvácanie

    , Autor: Nicoletas

    Dobrý deň. Beriem pravidelne antikoncepciu Daylla. Momentálne mám posledný týždeň, od nedele mám mať pauzu a teda by mala prísť aj menštruácia. Minulý týždeň v stredu, čiže pred týždňom som cez deň zvracala asi trikrát v čase od 4.30-12.00 s tým že antikoncepciu beriem večer o 20.00 tak predpokladám že účinok bol zachovaný. Dneska som si všimla taký úplne jemne slabo ružovy ako výtok alebo teda také jemné krvácanie. Je to úplne normálne? Mohlo to spôsobiť to zvracanie pred týždňom? Účinnok antikoncepcie je aj bol zachovaný? Ďakujem

  • Antikoncepcia a menštruácia

    , Autor: Stanka12

    Dobrý večer chcela by som sa opýtať. Prvý krát beriem antikoncepciu Mistra začala som brat prvý deň menštruácie...začala som večer a ráno som menštruáciu už nemala. Je to normálne a som už chránená? Dnes je to 6 deň čo ju beriem.