Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. V čase menštruácie som mala iba hnedý výtok. Po skončení menštruácie sa výtok zmenil na ružový až mierne hnedý. Mám bolesti na lavej strane podbruška, bolesť vystreluje aj do chrbtice a do nôh, som unavená. Prosím Vás o čo môže ísť? Zápal, cystu? Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to normálny prejav menštruácie. Únava je na jeseň noírmálna.
    Urobte si tehotenský test, ak bude negatívny počkajte na ďalšiu menštruáciu. Ak bude pozitívny navštívte lekára.

Podobné otázky

  • Krvácanie

    , Autor: Nicoletas

    Dobrý deň. Beriem pravidelne antikoncepciu Daylla. Momentálne mám posledný týždeň, od nedele mám mať pauzu a teda by mala prísť aj menštruácia. Minulý týždeň v stredu, čiže pred týždňom som cez deň zvracala asi trikrát v čase od 4.30-12.00 s tým že antikoncepciu beriem večer o 20.00 tak predpokladám že účinok bol zachovaný. Dneska som si všimla taký úplne jemne slabo ružovy ako výtok alebo teda také jemné krvácanie. Je to úplne normálne? Mohlo to spôsobiť to zvracanie pred týždňom? Účinnok antikoncepcie je aj bol zachovaný? Ďakujem

  • Antikoncepcia

    , Autor: eliska miska

    Dobrý deň. Pred pár dňami som vám písala túto otázku, ibaže som si všimla, že biela tableta vlastne nieje placebo, a placebo sú zelené, tak že či to môže byť nejako inač ovplyvnené a či mám pre istotu zájisť k lekárovi. Toto bola otázka predtým:

    (Dobrý deň. Užívam už 4 mesiace antikoncepciu Diecyclen. Pred týždňom som zabudla večer užiť bielu placebo tabletku, na druhý deň som mala pohlavný styk a po ňom som si dala neužitú tabletku z minulého dňa, lebo skôr som k nej nemala prístup. V príbalovom letáku sa písalo, že ak tabletku užijem do 12 hodín, účinok to nezmení, a ak užijem po viac ako 12 hodinách tak tiež nezmení účinok, ak som posledných 7 dní nevynechala ani jednu tabletku. Poctivo pravidelne som ich užívala takže by nemal byť problém. Menštruáciu by som mala dostať az za 4 dni, ale prišla mi už teraz, nieje to čistá krv ale skôr hnedý výtok. Mám mierne bolesti v podbrušku, a preto som sa chcela opýtať či sa to stáva bežne, alebo to môže znamenať tehotenstvo. Ďakujem)

  • Antikoncepcia

    , Autor: eliska miska

    Dobrý deň. Užívam už 4 mesiace antikoncepciu Diecyclen. Pred týždňom som zabudla večer užiť bielu placebo tabletku, na druhý deň som mala pohlavný styk a po ňom som si dala neužitú tabletku z minulého dňa, lebo skôr som k nej nemala prístup. V príbalovom letáku sa písalo, že ak tabletku užijem do 12 hodín, účinok to nezmení, a ak užijem po viac ako 12 hodinách tak tiež nezmení účinok, ak som posledných 7 dní nevynechala ani jednu tabletku. Poctivo pravidelne som ich užívala takže by nemal byť problém. Menštruáciu by som mala dostať az za 4 dni, ale prišla mi už teraz, nieje to čistá krv ale skôr hnedý výtok. Mám mierne bolesti v podbrušku, a preto som sa chcela opýtať či sa to stáva bežne, alebo to môže znamenať tehotenstvo. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak sa jednalo o bielu placebo tabletku tak účinok nebol nijako ovplyvnený, pretože placebo tablety neobsahujú účinnú látku a sú iba na to, aby žena presne vedela, kedy začať nové balenie. Nemusíte sa stresova´t.

  • Antikoncepcia a tehotenstvo

    , Autor: Natali17

    Dobrý deň pán doktor, mám na vás prosbu o radu. Užívam HAK Lunytta už asi jeden rok pravidelne a bez problémov. Po poslednej menštruácii ktorá mi skončila pred týždňom sa mi o 4 dni objavilo krvavé špinenie a hnedý výtok, ale vo veľmi malom množstve. Išlo o jasnú krv ktorú som videla na papiery po močení.Trvalo to dva dni a prestalo...je možné že by som mohla byť tehotná a mohlo to znamenať uhniezdenie alebo sa to môže stávať. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    môže sa to stávať, občasné zakrvácanie pri antikoncepcií sa môže stať, obzvlášť pri takto nízko dávkovanom preparáte. Stačí horšie vstrebanie tablety, alebo posun v užívaní a sliznica sa neudrží. Ak by sa stav opakoval, je možné zmeniť preparát.

  • Špinenie

    , Autor: Kriša

    Dobrý deň ďakujem vám za predošlú odpoveď mám tu taký problém a bojím sa čo to môže byť mám 16 a začala som brat antikoncepciu približne pred 4 týždňami a mám hnedý zapachajuci výtok a mierne hnedo ružový výtok občas aj kúsok krvy mimo cyklu bojím sa čo by to mohla byť ?