Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • štítna žľaza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Chcem Vás poprosiť o názor na môj problém. Pred rokom a pol mi stanovili diagnózu- subklinická hypotyreóza, dif.lymfoidná tyreoiditída, eutyreóza pri liečbe tyroxínom. Užívam tyroxin 50. V septembri som týždeň pred menštruáciou mala tieto problémy: búšenie srdca, návali tepla potom zimy, potenie,neovládatelnú chuť do jedla, ľudovo povedané ako by som sa nevedela"zmestiť do vlasnej kože".Nikdy predtým som sa až tak necítila, hlavne to búšenie srdca predtým nebolo, ako by som mala každú chvíľu odpadnúť. Teraz v októbri mi menštruácia mešká zatial 3 dni /nepredpokladám tehotenstvo),inak je pravidelná.No tie prejavy pred menštruáciou sa opakujú, i keď sú trochu miernejšie.Myslíte si , že to môže mať niečo spoločné so štítnou žlazou alebo ide skôr o predmenštruačný syndróm.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    príznaky ktoré uvádzate možu byť prejavom zvýšenej funkcie štítnej žľazy, asi by bolo vhodné navštíviť endokrinológa aby zopakoval odbery a upravil liečbu.

Podobné otázky

  • priberanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    od porodu (to je 2 roky) som vyskusala uz zopár antikoncepcnych tabletiek(cerazette,logest,triquilar,yadine,yasminelle) a ani jedny mi nevyhovuju,nakoko mi je z nich nevolno od zaludka,mam bolesti hlavy,neskutocne priberam,nemam chut na sex a som velmi nerozna.Preto sa chcem opytat cim to moze byt sposobene???Doktor mi stale naordinoval ine,alebo odporucil naplaste,popripade zaviest vnutromaternicove teliesko. Teraz neberiem ziadne tabletky uz 4 mesiace,pouzivame kondom,alebo pharmatex a aj napriek tomu stale priberam
    Pred otehotnenim som nemala absolutne ziadne problemi pri uzivany hor. antikoncepcie brala som ju 6 rokov.Moze byt priznakom neznasanlivosti hor.antikoncepcie,ze by mi nespravne pracovala stitna zlaza??? Nebola som este na vysetreni u endokrinologa,myslite,ze by to mohol byt nejaky priznak???
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    sama si odpovedáte, priberáte preto, že sa prejedáte a nehýbete sa a nie z antikoncepcie.
    Všetko je psychické. Musíte zmeniť životný štýl a uvidíte, že Vám potom antikoncepcia sadn.