Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • pobolievanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor, ja by som sa chcela spytat ci vykonavanie tazsej prace,teda zdvihanie boxov moze sposobit v buducnosti problem s otehotnenim a tiez ci to nemoze poskodit maternicu,lebo niekedy pocitujem pooblievanie v podbrusku.
    dakujem

Podobné otázky

  • Slabé špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať: od tohto cyklu som začala užívať antikocepciu Adele na úpravu cyklu. Mám 43 rokov, PM bola 21.7., tabletky som začala užívať od 5 dňa cyklu, menzes mi skončil 6. deň cyklu A dnes na 9. deň cyklu začalo slabučké špinenie vo farbe bielej kávy a občas aj také mierne pobolievanie podbruška. Čo môže byť príčinou? Viem, že to býva, ale skôr tak v strede alebo pri konci balenia, ale na začiatku? Ćím to môže byť? Treba s tým niečo robiť? Ďakujem za odpoveď.

  • pharmatex namiesto yaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, potrebovala by som poradit, uzivam ant.yaz 3. mesiac, ktoru som mala zmenenu po uzivani yasminelle, v dosledku casteho krvacania pocas ovulacie. problem sa nevyriesil ani zmenou inej antikoncepcie. stale tie iste problemy, spinenie, pobolievanie v podbrusku ... myslite si, ze vysadenim tabletiek sa to upravi a ci je spolahlivy krem pharmatex??? dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak krvácate aj počas tabletiek, vhodné by bolo nasadiť Vám antikoncepciu s vyšším obsahom hormónov. Ak by to nepomohlo, potom je príčinou krvácania organická a nie hormonálna záležitosť a je potreba ju vyriešiť.
    Krém pharmatex je spoľahlivý, menej ako tabletky ale viac ako prezervatív.