Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Môžem byť tehotná

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor,chcem sa opýtať či môžem byť tehotná,ak som mala menzes 14.8.08/beriem antikoncepciu/,3.9 som ju vysadila-chceme druhé bábätko a menzes som mala dostať okolo 11.9.Menzes som nemala,iba jeden deň som mala slabší krvavý výtok a menšiu hrčku krvi.Chcem sa opýtať či je možné,že som tehotná,,mávam bolesti v podbrušku/kŕče/,bolesti v krížoch a prsiach.Robila som si aj testy-2x/22.9./ a vyšli mi negatívne.
    Za odpoveď vopred ďakujem

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a antibiotiká

    , Autor: K.K.

    Dobrí deň, mala som nechránení sex asi pred 3 dnami vyvrcholil sa do mňa. Dnes mi dali antibiotiká(Biseptol). Antikoncepciu užívam správne. Môžem byť tehotná?

  • Regulon

    , Autor: Monicka1992

    Dobrý deň beriem tabletky regulon každý deň nezabudla som užiť ale nedodržim presný čas vždy ale užijem každý deň cca od toho ako mám pol hodinka viac nie tabletky užívam o 8.00rano včera som užila tiež tak isto ale dnes ráno ako som vstala vypila kávu má prehnalo nič sa nestane nemôžem byť tehotná keď mám pohlavný styk a vždy do mňa partner ejakuje ale potom už som viac nemala hnačku

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak užívate tablety v rozptyle do 12 hodín, tak je riziko zlyhania minimálne, aj jedna redšia stolica nemení vstrebávanie. Riziko gravidity je takmer nulové.

  • Antikoncepcia/tehotenstvo

    , Autor: Tessa26

    Dobrý deň, prosím mala by som otázku. Užívam antikoncepciu sunya. Pred 2-3 dňami, som mala gastro problémy- čiže hnacku, mala som len mierne bolesti brucha, myslím že som sa veľmi vystresovala z toho že môžem byt tehotná, takze sa k tomu pridal aj cudny pocit v tele. Prosím, ak beriem tabletky pravidelne, nevynechala som nikdy ani jednu, minuly mesiac som samozrejme mala menstruciu a teraz beriem další blister ako sa ma, s priateľom nespime spolu každý deň, a nespraví sa do mna stále. Môžem byt tehotná ? Nerada by som teda bola, a zbytočne sa s tým stresujem.
    Ďakujem za vašu rýchlu odpoved

  • Zuveru

    , Autor: Zever

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať lebo nemám vtom jasno mali sme nehodu použila som núdzovú tabletku escapelle menzes mi prišiel o 3 dní skorej spravila som si teste ten bol negatívny tak som nasadila antikoncepciu ornibel lebo sa má začať používať v deň menzesu. Môžem byť tehotná? Mám si ešte spraviť test.

  • Escapelle

    , Autor: Kikakri

    Dobrý deň s priateľom sme mali pohlavný styk minulý týždeň v piatok som zobrala tabletku po. Užila som ju asi tak po 70h. Na to som o 5 dni mala hnedý výtok a spustila sa mi asi menštruácia lebo krvácam mala som ju dostať až o 4 dní a dostala som skôr ak to teda je ono. Chcem sa spýtať môžem byť tehotná? Lebo som počula že ak sa do 14 dní spustí krvácanie tak tehotenstvo je vylúčené.. plus mám hnačky už asi 5 deň a mám krutenie v hlave a navaly tepla môžu to byť nežiaduce?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Escapelle je tzv. záchranná antikoncepcia, ktorá sa odporúča iba vo veľmi výnimočných prípadoch, ak zlyhá iný druh ochrany. Nie je 100% účinná a narušuje menštruačný cyklu. Tehotenstvo nie je vylúčené, cca. 3 týždne od styku si spravte pre istotu tehotenský test a určite si dajte predpísa´t nejakú účinnú a spoľahlivú antikoncepciu.