Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Zdravie detí

anonym, 14.06.2011 14:11

Ako predísť?

Dobrý deň,

prosím vás o radu, ako predísť tomu, aby môj syn (19 mes.) nedostal odo mňa virózu? Mám nádchu, hrdlo ma bolí a nechcela by som, aby to odo mňa chytil. Žiaľ nemá mi ho kto postrážiť, c-vitamín som mu už dnes dávala ako prevenciu.
Ďakujem za rady, Renata

  • anonym
    14.06.2011, 15:22

    Pokial kojis, materske mlieko ho chrani dostatocne. Ja som mala pred mesiacom to iste, a ani rusky som nenosila, nic nedavala drobcovi, a ani nadchu nedostal. A to ja som skoncila na antibiotikach. Ale preventivne skús rusky pouzivat na usta a samozrejme stále si ruky umyvat, nech nic neprejde na babo.

  • anonym
    14.06.2011, 15:24

    Ahoj, môj otec ORL lekár, hovorí, že lepšie ako vit.C pri chorobe je počas dvoch až troch dní si dať 5 násobok dennej dávky zinku. A takisto hovorí, že dospelý sa od dieťaťa nakazí vždy, dieťa od dospelého takmer nikdy. To ale nemám odskúšané, keďže ani my ani malý nebývame chorý. On to vie zo svojej praxe. Samozrejme, že to nie je pravidlo.
    Držím palce, aby si sa skoro uzdravila a dieťatko bolo tiež ok.

  • anonym
    14.06.2011, 16:39

    ak kojis, tak kojenie, neviem, ci to ozaj tak pomaha kazdemu, ale nam na 95%.  my sme uz doma mali tolko chorob, maly nosi vsetko zo skolky, je tam prvy rok, no strasne (do 3 rokoch nebol vobec chory az na par nadchiek) a mala chyta choroby (teraz ma rok, takze da sa povedat, ze cely rok trpnem) len velmi minimalne... ak teplota, tak len 1 den, nadcha sem tam, akurat mava castejsie sople, ale to nie je az taky problem. samozrejme vela ovocia, zeleniny a cerstvy vzduch musi byt kazdodenna rutina aj ako prevencia.vela zdravicka!

  • anonym
    14.06.2011, 16:47



    Áno, u nás to platí :-) . S tým vitamínom C som niekde zaregistrovala, že to treba dlhodobo dávať, aby to malo účinky, vtedy to chráni, teraz to už nezaúčinkuje tak rýchlo, ale samozrejme, na škodu to nie je nikdy.

  • sandras
    14.06.2011, 17:51

    asi bežné veci - nedýchať na neho, nebozkávať ho, najlepšie by bolo nespať s ním v 1 miestnosti. Zvýš davku vitamínov aj v strave ... ale ak už doma chorobu máte, pravdepodobne ak to mal chytiť, už to chytil. Tak skor uzdravenie.

     

  • anonym
    14.06.2011, 21:32

    Daj si jednorázovú masku na tvár (ústa + nos) a umývaj si ruky. Materske mliek oma sice antigeny od matky, a velakrat to nie je dostacujuce.....

+ -
Príspevkov: 6