Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Bútľavá vŕba

anonym, 10.09.2008 18:10

da sa zbavit nadavania?

Baby mam problem.

Odmala som zazila rozvratenu rodinu ,kde matka vela hresila. Tak to mam nejak v hlave zakodovane.

Ja viem,neospravedlnuje ma to,ale neviem s tym prestat.

Ja si uz ani neuvedomujem,ze vecne vulgarne rozpravam. Nadavam v aute,v obchode ked sa nahnevam,na ulici, aj detom :cry: .

Chcem hrozne prestat,uz som si skusala nalepit po byte listky s heslami nehresim a pod ale figu to pomohlo.

Mam chodit k psychologovi na nejake sedenia,ci co? Trapi ma,ze uz aj decko po mne opakuje :s .

Ako dofrasa rozkazat ustam aby nevypustali tie skrede veci,ked je to rychlejsie ako moje myslenie?

Za vsetky rady hrozne dakujem.

 

 

  • anonym autor
    10.09.2008, 18:59

    Sice nie som v rovnakej situacii, ani som nebola. Ale moj manzel mal aj tak inu mienku o slovniku zeny, teda ked som obcas vypustila cokolvek hrubsie, napr. "som nasrata", tak ma jemne upozornil, aby som nebola taka expresivna. A tak ma nenasilne upozornil zakazdym, s laskou samozrejme. Nebolo mi to neprijemne. Bolo to v podstate hned od zaciatku ako sme sa zoznamili, tak z lasky k nemu som aj tych par nepeknych slov vypustila. A normalne mi to rezonovalo v usiach ked som to pocula napr. od sestry ci mamy. Pritom to neboli uplne hrozne vyrazy, len nieco ako hovno, nasrata, do riti a pod.

    Takze ja som sa toho zbavila vdaka manzelovi, ked ma zakazdym jemne upozornil, pripadne povedal nahradne slovo, ktore mam pouzit.

    Ono clovek si to casto ani neuvedomi, resp. az ked je slovo vonku. Mozno mas vo svojom okoli niekoho, kto ta to odnauci. Drzim palce.

  • anonym autor
    10.09.2008, 19:25

    Skus si zvyknut tie vulgarizmi zamienat za ine slova. My sme to doma vyriesili tak. Ale ja ani manzel sme nikdy vulgarizmi velmi nepouzivali, takze to nebolo ani velmi treba a to skarede slovicko co mi sem-tam vybehlo sa s narodenim mojho syna uplne vytratilo. Prajem vela uspechu pri oducani

  • anonym autor
    10.09.2008, 19:56

    jé, super téma pre mňa. ja síce takýto slovník nepoužívam, ale môj manžel... :roll:
    on je absolutný kluďas nikdy nenadáva, len pri futbalových zápasoch, vlastne to je jedno čo ide práve v telke, len nech je to šport. a vtedy to z neho chrlí...je mu fuk že sú pri tom aj deti ktoré s obľubou začínajú tie slová používať...veď keď môže tati, prečo my nie?
    som z tohto zúúúúfalá :*-( :*-( :*-(
    nijak mu to nemôžem vyhovoriť, pri zápasoch v telke nemám čo ani ústa ovoriť, nech jeho mužstvo kvôli mne neprehrá...(ako by ich to rušilo ... nie jeho samozrejme :roll: ) vtedy je úplne v tranze, nedá sa s ním.
     okrem týchto jeho dvojhodinkových chvíľ prárkrát týždenne, je inak absolutne super, ideálny manžel

  • anonym autor
    10.09.2008, 20:19

    čaute no tak ja vulgarizmi nepoužívam a je mi to aj nepríjemne a hlavne sa mi to strašne nepáči keď niečo také vyletí z úst žene. Podla mňa je to strašne nepekné.No ale keď je človek už tak nainfikovaný a už si to neuvedomuje tak to je asi horšie. No ja neviem skús sa to dáko odnaučiť skrz deti možno to zaberie alebo keď niečo vyletí tak si daj 20 klikov alebo drepov. To ako za trest. Možno to zaberie keď ich budeš stále robiť tak možno aj prestaneš. Držím palce:tup:

  • anonym autor
    10.09.2008, 20:56

    Ja som na tom rovnako, a to u nas doma nikto takto nerozpraval. Nikdy. Ja som nejaka prilis temperamentna povaha, a vulgarizmy su u mna na dennom poriadku, ked sa vytocim, tak sypem jeden za druhym :*-(  strasne sa za to hanbim a je mi to samej neprijemne, moj muz tiez z toho neni nadseny, ale neviem s tym nic robit. Rada sa poucim ale myslm ze u mna by drepy ani kliky nezabrali :roll:

  • anonym autor
    11.09.2008, 07:08

    aj ja som mala ten problém, ale keď som začala chodiť z mojim manželom, ten na mna vždy kukol štýlom že "strelím ti jednu" keď mi z úst vyletelo dačo. teraz mám syna, ktorý sa učí rozprávať a nechcem byť tá od ktorej sa naučí tento slovník. Nech sa to naučí v školke (to je to pravé miesto na získanie novej slovnej zásoby :-)  ). ale mám ten problém, že s tými vulgarizmami začal moj muž :!: :!: :!:  už som mu dohovárala, aj sme sa pohádali, ale nič nepomáha. zakaždým, keď sa naštve len to tak zo seba chrlí. a nemusí sa ani naštvať. minule došiel pre neho kolega o 5min skor pred dom (išli vtedy autom do práce) a on zanadával. veď sa nič nedialo, kolega počká, nie???

  • anonym autor
    11.09.2008, 12:23

    Ahoj, podla mna sa da vsetko, ked clovek naozaj chce 8)  U nas sa vulgarne nenadava, ale aj vyrazy typu do riti sme vylucili kvoli synovi. Teraz pouzivame MOJE NERVY:) maly to vedel ukazat, este ked bol  malicky a teraz to vidi aj u Pata a MAta :lol:  Je to celkom neskodne a niekedy aj mile. Takze ked sa mi nieco nepodari, tak si ulavim namiesto nadavok takto. Drzim palce:)

  • anonym autor
    11.09.2008, 15:30

    boze moj, myslela som si ze som sama....moj manzel nadava neustale. tiez neviem ci je to choroba alebo to robi naschval alebo je len lenivy proti tomu nieco robit. Som uz z toho doslova unavena. Vacsinou ho laskavo upozornim nech uz prestane, bud ma odignoruje, lebo je momentalne v "zapale" alebo sa zasekene, asi pol dna sa namiesto nadavok opravuje alebo sa kontroluje, no za chvilu je tam kde zacal - ziadna zmena. No ked to uz nevydrzim tak nanho nakricim, ale to nefunguje vobec, navyse ho to este viac rozculi....Sam vravi, ze uz musi s tym nieco robit (aspon ze si to uvedomuje) ale je strasny slaboch na taketo veci. Tiez vravi, ze mu samemu lezie na nervy ale ze to ide z ust samo od seba...tomu celkom neverim lebo 99% vypustenych slov z ust sa da nejak regulovat alebo este v poslednej chvili rozmysliet...tak neviem... ci ho tiez neposlem ku psychologovi...

  • anonym autor
    11.09.2008, 16:17

    Clovek na ventilaciu stresu a napatia ma jednoducho potrebu pouzit iny slovnik ako ten obvykly. Nedokazem si predstavit, ze bez toho slovnika sa zit, hlavne ked je niekto prchkejsi. Ale - nemusia to byt vulgarizmy. Mama pouziva cislovky - 1 je skoro nic, ale ked je 20, to je uz hodne zle. Alebo pouzit take ako: bistu-dade, safari-mindy, bastriguly-motyka. Jednoducho vytvorit si svoj novy slovnik, o ktory sa clovek vo chvilach nudze moze opriet.:lol:

+ -
Príspevkov: 9